Sport

Paastoernooi biljarters Hotel Centraal

Verdeeld over twee donderdagavonden speelden de biljarters hun paaspartij. Er werd gespeeld in een A- en een B-poule die tot stand kwamen door loting. In elke groep speelde iedereen een keer tegen de ander. 

In groep A moest Dick Steinraht zich helaas afmelden, was nog niet voldoende hersteld na een operatie. De biljarters moesten in hun partij eerst een aantal libre caramboles maken daarna een aantal bandstoters en afsluiten met een driebander. Deze bleek weer in diverse partijen de beslissende carambole. Op de biljarts, voorzien van nieuwe lakens, werd er gestreden. Diverse partijen waren spannend en bij sommigen was een klosje beslissend.

Harry van der Slacht, vaak in de prijzen, liet het ditmaal afweten. Wel verloor hij van de latere winnaar door de driebander te missen.

Corrie Hobma, eveneens iemand die vaak in de prijzen viel, was zeer wisselvallig en gaf de moed bijna op door zich af te vragen waar hij mee bezig was.

Jan Faber wisselde goede partijen af met zacht gezegd mindere goede. Opmerkelijk was zijn verlies tegen Franz Seinen.

Henk Metz dacht wat Jan kan, kan ik ook. Soms ging het prima en dan was het brandhout.

Ido Homminga deed het ook deze keer prima. Af en toe als een gemakkelijke carambole gemist werd kon iedereen horen dat hij mis was.

Geert Wouda komt steeds beter in zijn spel, Soms met toverballen maakt hij een partij uit, maar speelde degelijk.

Franz Seinen heeft met biljarten een voorspellende gave, als hij zegt die gaat achterom, is het ook vaak zo. Franz maakt de mooiste ballen en daarna mist hij een simpele, zou wat constanter moeten zijn.

Tegen Nico Outhuyse was niemand opgewassen. Hij stak in dit toernooi met kop en schouders boven iedereen uit. Hij won met glans al zijn partijen en dat komt niet vaak voor. Alleen tegen Harry was het spannend.

Broer Theo Outhuyse kende een slechte eerste avond. Er lukte niet veel. De tweede avond ging het beter met een paar goede series. Theo Kalksma en Foppe hebben dat geweten.

Af en toe denk je die Guus Gerritsen van der Hoop is niet te verslaan en dan verliest hij eenvoudig zijn partij. Het geluk ontbrak Guus ook wel een beetje.

Het humeur van Frank Ploeg was beide avonden niet om naar huis te schrijven. Er lukte weinig en dan kun je dat goed merken aan Frank. Toch wordt het bij een volgende wedstrijd heus wel beter.

Na een lange fietstocht moest Anne van der Meer meteen aan de bak. Meestal wil dat dan niet. Beide avonden ging het wat minder goed met Anne.

Theo Kalksma was van goede wil en in een paar partijen ging het prima. Foppe liet echter geen spaan heel van hem. Ook Theo ontbeerde wat geluk.

Foppe W. Molenaar is een fanatiek biljarter met vaak hele mooie caramboles, echter ook met onbegrijpelijke missers. Theo Outhuyse was hem alleen de baas. Foppe speelde een prima toernooi.

Oosterbierumse vriend Richard Zeinstra is altijd zeer geconcentreerd aan het biljarten. Er zijn maar weinigen die in een toernooi hem verslaan. Soms zucht en proest hij en dan denk je dat hij dik achterstaat. Dan mist hij een simpele bal en dat kan tegenwoordig niet meer aan de biljarttafel liggen. Toch zit hij altijd in de prijzen.

Na afloop reikte voorzitter Theo Kalksma de prijzen uit en bedankte Vincent Bouma voor de lekkere hapjes tijdens de wedstrijden. Iedereen kreeg een doosje eieren en de winnaars, de eerste drie uit elke poule, ook nog een waardebon.

 

Uitslag

Poule A: 1. Richard Zeinstra; 2. Foppe W. Molenaar; 3. Guus Gerritsen van der Hoop; 4. Theo Kalksma; 5. Frank Ploeg; 6. Theo Outhuyse; 7. Anne van der Meer.

Poule B: 1. Nico Outhuyse; 2. Ido Homminga; 3. Geert Wouda; 4. Fanz Seinen; 5. Henk Metz; 6. Jan Faber; 7. Corrie Hobma; 8. Harry van der Slacht.

|Doorsturen

BuienradarAgenda