Sport

Opnieuw twee vijf punters voor V.V.H. Dames 1

Afgelopen weken stonden de wedstrijden tegen A.V.C. ‘69 DS2 en VC Sneek DS6 op het programma. Beide clubs bevinden zich qua stand in het zogenaamde rechter rijtje. Voor de Harlinger dames was dan ook het doel om alle punten te pakken. Voor Harlingen erg belangrijk, om zo de tweede positie te behouden. Het gevaar bij deze tegenstanders zit hem dan in de eventuele onderschatting die kan worden meegenomen in het speelveld.

Als eerste was de thuiswedstrijd tegen A.V.C. ‘69 DS2 aan de beurt. In deze wedstrijd was een hele duidelijke stijgende lijn in niveau te zien. Het spel was in het begin wat twijfelachtig. Aan de Harlinger kant werden veel onnodige fouten gemaakt. Door een puntenvoorsprong van 4 à 5 punten was er ruimte om deze fouten te maken. Door een goede opslagserve werd het gat dan opnieuw geslagen. Per set werd het volleyballen beter en gevarieerder. A.V.C. kon geen grip op het spel krijgen. Er werd dan ook vrij makkelijk gewonnen. De sets werden gewonnen met 25-19, 25-17, 25-16 en 25-8. En zo waren de eerste belangrijke vijf punten binnengesleept.

 

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd tegen VC Sneek DS6 aan de beurt. In principe willen we weinig woorden vuil maken aan deze belachelijk slechte pot volleybal (aan Harlinger kant). Met zeven vrouw sterk en zes paar knielappen was de voorbereiding goed georganiseerd en zette dan ook direct de toon. Het leek alsof de Harlinger dames bezig waren met een totaal andere sport. Zo leek het meer op pingpong dan op volleybal. Het bleek echter allemaal net genoeg te zijn aangezien ze wel weer de volle vijf punten mee wisten te nemen naar Harlingen. Het hoogtepunt van de wedstrijd was dan wel dat Senna zonder knielappen (die eigenlijk vergeten waren door Ilse) de meest bijzondere ballen van de vloer wist te halen. De sets werden gewonnen met 21-25, 22-25, 16-25 en 10-25. Niet een wedstrijd waar de dames erg trots op zijn maar ach, lelijk winnen is toch ook gewoon winnen.

 

Door deze twee vijfpunters blijven de VVH dames op een sterke tweede plaats staan op een punt verschil van de nummer één. Aankomende zaterdag spelen ze tegen VC/Zeus2K DS1. Een hele oude bekende waar ze nogal wisselende resultaten tegen hebben laten zien. Zo werd de uitwedstrijd verloren met 3-1. Hierdoor zijn ze natuurlijk erg gebrand om de vijf punten in Harlingen te houden. In de tweede helft is er tot nog toe ook maar een puntje laten liggen door de Harlinger dames. Aangezien het altijd lastig spelen is tegen deze club, is dan ook alle support welkom. Publiek weet je af en toe dan ook een soort van vleugeltjes te geven die de dames dan extra goed kunnen gebruiken. De wedstrijd begint zaterdag 16 maart om 17:00 uur in de Waddenhal. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda