Voetbal

Meisjesvoetbal in de Schijnwerpers:
Een avond met FC Groningen trainster Henderika Kingma

Henderika Kingma heeft haar hele leven al een passie voor vrouwenvoetbal. Haar reis begon als speelster tussen de jongens bij RKVV Robur en sindsdien heeft ze een onverzadigbare leergierigheid getoond, gedreven door haar ambitie om te groeien binnen de vrouwenvoetbalwereld. Met een afgeronde opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en ervaring als assistent-trainer bij Oranje Nassau Vrouwen 1, bezit Kingma een schat aan kennis en expertise.

Als performance coach begeleidt ze meerdere Nederlandse profvoetbalsters. Op uitnodiging van Ingrid Hoekstra, coördinator van de meidenafdeling bij fc Harlingen, verzorgde Henderika een informatieve avond voor alle trainsters en leidsters van de meidenteams. De avond bood niet alleen waardevolle inzichten voor de coaches, maar ook de speelsters van MO13 en MO17 kregen waardevolle tips tijdens deze leerzame bijeenkomst.

Voetballen bij de meisjesteams van fc Harlingen kan al vanaf 7 jaar. Op 17 en 24 april en op 22 en 29 mei zijn er meetraindagen waarbij ieder meisje t/m 17 jaar gratis en vrijblijvend mee kan trainen bij fc Harlingen. Een unieke kans om het plezier van het voetballen te beleven. Opgeven kan via: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl Meer informatie over de meetraindagen is te vinden op de website van fc Harlingen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda