Medailleregen voor ZV de Vikings tijdens FK

Op 13 en 14 januari waren de Friese Kampioenschappen zwemmen in Heerenveen. Met dertien zwemmers waren de Vikings goed vertegenwoordigd. Er gingen 18 gouden, 10 zilveren en 13 bronzen medailles mee naar Harlingen.

Kyara Balt was goed voor twee keer goud en eenmaal brons. Jelte de Boer zwom tweemaal naar een derde plaats en verbeterde zijn pr’s met aardige stappen. Wytse Broekstra won negen keer goud en werd op zeven afstanden algemeen kampioen. Silke Hooghiemstra zwom haar afstanden rond haar persoonlijke records. Sven Koornstra haalde zes keer zilver en was een keer goed voor een bronzen plak. Myrthe Offenga won goud op de 50 vrij en werd hiermee ook algemeen kampioen. Ze won daarnaast twee keer brons. Elske de Vries zwom netjes rond haar persoonlijke recordtijden. Femke de Vries verbeterde zich goed en verbeterde haar persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag met bijna tien seconden. Jetze de Vries zwom naar goud op de 50 vlinderslag en werd hiermee algemeen kampioen. Voor Jetze ook twee keer zilver en vier keer brons. Tycho Wienbelt was op dreef; vijfmaal goud, tweemaal zilver en twee keer brons. Hij verbeterde zijn pr op de 200 meter vlinderslag met maar liefst 31 seconden. Melissa Zeegers zwom twee prima persoonlijke records en Ranomi Zeegers scherpte op al haar zes afstanden haar persoonlijke records behoorlijk aan. Haar pr op de 50 meter rugslag werd met 6 seconden verbeterd. Quinten van Zanten won brons op de 50 meter schoolslag en zwom 17 seconden sneller dan zijn pr op de 200 meter vrije slag.

De Friese Kampioenschappen zijn de afsluiting van het korte baan seizoen. Op 20 januari wordt de eerste limietwedstrijd lange baan gezwommen in Drachten.