Voetbal

Lútsen Smits nieuwe trainer beloftes Zeerobben

Een tegenvaller voor de TC, de late opzegging door de bestaande staf, is met de benoeming van een nieuwe trainer/coach en tevens een nieuwe leider omgezet naar een prachtige nieuwe bezetting.

Als nieuwe trainer/coach voor het seizoen 2024/2025 is namelijk de voor Zeerobben bekende Lútsen Smits benoemd. Lútsen is van oorsprong een echte Zeerob, speelde vanwege studie en werk een aantal jaren bij Be Quick 1887 in Haren (Groningen), keerde in 2018 terug bij Zeerobben waar hij wisselend in Zeerobben 1 en 2 aantrad. Wederom vanwege de reisafstand verkaste Lútsen in 2023 als speler naar Grootegast, waar hij nu aan zijn laatste seizoen bezig is. Lútsen wil de trainerswereld in en zijn oude liefde Zeerobben is dan een prachtig startpunt. Maatschappelijk timmert Lútsen aan de weg als online marketingconsultant bij Ram Marketing te Groningen.

 

Men kent Lútsen als een technisch begaafde speler met een goed spelinzicht. Kwaliteiten die hem als trainer zeker van pas zullen komen. Bovendien heeft de TC in het voortraject tijdens de besprekingen geproefd dat Lútsen kan rekenen op een groot draagvlak binnen de club en meer specifiek binnen de spelersgroep.

 

Die spelersgroep zal naar alle waarschijnlijkheid ook weer sterk verjongd worden, vanwege het feit dat er maar liefst negen talentvolle spelers overkomen uit de JO19. Gehoopt mag worden dat een aantal daarvan zich in het eerste elftal weten te spelen, maar een deel zal eerst ook nog de tussenstop gaan maken in het beloftenteam van Zeerobben 2. Een mooie uitdaging voor Lútsen om daar mee aan de slag te gaan en hij weet zich daarbij gesteund door een nieuwe leider die meekomt met de jeugd uit JO19. Frank Seinen, nu leider bij JO19-1 maakt namelijk ook de overstap naar de senioren en wordt leider bij Zeerobben 2. Een mooie combi met Lútsen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda