Kampioenschaal binnen handbereid voor Vrouwen 1

Het gaat de goede kant op voor de dames van de Vrouwen 1. Na de winterstop werd er niet meer verloren en gaan ze richting het slot van het seizoen. Kunnen de dames het kampioenschap over de streep trekken?

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Deinum op het programma. Fc Harlingen begon fel aan de wedstrijd, met een aantal grote kansen tot gevolg. Het was pas na de derde mogelijkheid in de zesde minuut dat de ban werd gebroken en Ilse koelbloedig de 0-1 tegen de touwen aan schoot. Vijf minuten later was het weer raak voor fc Harlingen, het was Meike die door de verdediging heen danste en de bal hard achter de keeper schoot. In de dertiende minuut kwam Deinum terug in de wedstrijd met de 1-2, maar fc Harlingen had een snel antwoord daar het Ashley was die binnen een minuut de 1-3 maakte. Een enerverend eerste kwartier van de wedstrijd. Kansen volgden met een schot tegen de paal en lat. Pas in de 39e minuut konden ze het volgende doelpunt noteren. Op een voorzet van Inez wist Ashley voor de keeper te komen en de bal in de goal te tikken. In de tweede helft zakte fc Harlingen iets in. Het looptempo ging wat omlaag, dit mede om de warmte die boven het kunstgras hing. Het was in de 60e minuut dat Ilse de stand verder uitbreidde naar 1-5. Het slot werd op de wedstrijd gegooid door Meike, die uit een ingooi de zestien binnendrong en de bal feilloos in het netje schoot. Een knappe overwinning op een warme ochtend.

De kampioenschaal is binnen handbereik. Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn vier punten genoeg om officieel feest te vieren. Maar misschien kan dat aankomend weekend al. Dan wacht de wedstrijd tegen Dronrijp VR2. Bij puntverlies van concurrent Wardy, die tegen Tzum moet, en een overwinning van fc Harlingen, mogen de dames zich kampioen van de 5e klasse noemen. Aanvang van de thuiswedstrijd is om 11:30 uur.