Jeugdoverzicht fc Harlingen

Versteviging van koppositie, één zwaluw maakt nog geen zomer en Akkrum liet zien een slechte verliezer te zijn. Dit en nog veel meer voetbaluitslagen van de jeugdafdeling van fc Harlingen is te lezen in onderstaand jeugdoverzicht.

Fc Harlingen JO7-JO8-JO9-JO10

Competitiewedstrijden speelt JO7 nog niet maar het is geweldig om te zien hoe veel voetbalplezier deze kinderen elke woensdagmiddag tijdens hun trainingen beleven. Zowel de JO8 als de JO9 én JO10 spelen zaterdag een uitwedstrijd. De JO8 neemt het zaterdag op tegen de JO8-1 Minnertsga. JO9-1 reist die dag af naar Sexbierum en gaat het opnemen tegen SJO AVC/Tzummarum JO9-1 en JO10-1 mag naar Easterein om het op te gaan nemen tegen SDS JO10-1.

Fc Harlingen JO11 en JO12

Met een eindstand van 2-2 hielden de jongens van JO11-1 een knap punt over aan de wedstrijd tegen Blauw Wit JO11-2. JO12-1 breidt de voorsprong als koploper verder uit. SJO RVLC JO12-3 werd op eigen veld verslagen door de Harlingers met 4-5. Zaterdag komt nr. twee; NOK JO12-1 uit Bakhuizen naar Harlingen toe. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Fc Harlingen JO13 en JO15

Zaterdag namen de nummer 1 Minnertsga JO13-1 en nummer 2 fc Harlingen JO13-1 het bij fc Harlingen tegen elkaar op. Minnertsga JO13-1 liep als winnaar van het veld, het werd 3-7. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in en tegen Irnsum JO13-1. De thuiswedstrijd tegen Makkum JO15-1 werd door JO15-1 met 0-4 verloren.

Fc Harlingen JO17 en JO19

In plaats van zaterdag speelde JO17-1 de uitwedstrijd tegen SJO Oudega Heeg JO17-1 dinsdagavond. Nadat er ’s middags groen licht werd gegeven reisden spelers en begeleiders af naar Heeg. Maar na zo’n 30 minuten spelen besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Het veld was te slecht geworden door de regenval. Na een kleine onderbreking wordt er dan toch begonnen aan de tweede helft maar ook nu staakte de scheidsrechter de wedstrijd vanwege het slechte veld. Fc Harlingen zal later dit seizoen nogmaals naar Heeg moeten afreizen om de resterende tijd van de wedstrijd uit te spelen. Tussenstand is 0-0. JO17-2 wist zeer overtuigend met 12-0 van Akkrum JO17-2 te winnen. De spelers van Akkrum lieten zowel in de rust als in de tweede helft duidelijk merken een slechte verliezer te zijn. De mannen van JO19-1 kwamen zaterdag op een 0-1 achterstand tegen de Leeuwarder Zwaluwen JO19-1 maar één zwaluw maakt nog geen zomer en JO19-1 liet de tweede helft goed voetbal zien. Uiteindelijk wist fc Harlingen met 5-1 te winnen. Woensdagavond zou de inhaalwedstrijd tegen St. Annaparochie JO19-1 gespeeld worden maar vanwege sneeuwval werd deze wederom afgelast.

IJs en weder dienende zullen er aanstaande zaterdag weer nieuwe kansen voor alle jeugdteams zijn. Koploper JO12-1 zal streven naar het vergroten van hun voorsprong, terwijl JO15-1 zich vastberaden los wil maken van de onderste positie. Voor JO17-2 staat de wens om te winnen centraal, om zo aansluiting te behouden bij de top drie. Daarnaast worden er maar liefst tien uitwedstrijden gespeeld door de jeugdteams waar de belangen ook hoog zijn. Om volledig op de hoogte te blijven van alle wedstrijden en updates, raden we aan de sociale mediakanalen, zoals Facebook en/of Instagram van fc Harlingen, nauwlettend in de gaten te houden zodat niemand iets hoeft te missen van de ontwikkelingen op en rondom de velden van fc Harlingen.