Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

De KNVB heeft fases binnen het jeugdvoetbal geïntroduceerd en dat betekent dat er zaterdag alweer een start wordt gemaakt met het vervolg van het competitievoetbal. De derde fase gaat beginnen. Een korte winterstop derhalve. De competitie wordt in februari weer even onderbroken in verband met de krokusvakantie.

JO19-2 speelde afgelopen zaterdag alweer haar eerste oefenwedstrijd thuis tegen LSC. (Foto: Frans Bode)

Dit geldt overigens niet voor alle jeugdteams. Zo beginnen de teams die in de divisie uitkomen op 28 januari met hun competitie. JO19, JO17, JO15 en JO13 beginnen pas op 4 februari met de start van de competitie. Zij hebben dus nog twee weken de tijd om zich hierop voor te bereiden. De groepen JO12 t/m JO8 beginnen zaterdag wel aan de derde fase. Met voor de JO8 een extra team dit voorjaar. Door de toename van het aantal jeugdleden kon een extra JO8 team worden ingeschreven voor de competitie. Een goede ontwikkeling.

Overigens is een aantal teams de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie al begonnen. JO19-2 is in de tweede fase op een keurige tweede plaats geëindigd en wil ook de derde fase weer volop meedoen. Zij oefenden tegen LSC JO17-1 en verloren, ondanks een hele goede eerste helft, met 3-0. Zij starten op 4 februari met een uitwedstrijd tegen Workum. JO17-1 gebruikte de vrije zaterdag om af te reizen richting Hoogeveen voor een oefenwedstrijd tegen HZVV. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen werd er toch nog met 2-3 gewonnen. Zaterdag oefenen de mannen tegen Dr. Boys. Op 28 januari start JO17-1 de competitie met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas uit Groningen. Ook JO15-1 oefende en deed dat tegen Marum. Zij verloren met 3-0 en krijgen zaterdag een nieuwe kans als ze oefenen tegen Joure. De competitie wordt op 28 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen.

De dag van morgen

Hoewel er maar een beperkt programma is, zijn er zaterdag toch alweer 11 thuiswedstrijden voor de jeugd. En dus zal het weer lekker druk zijn op het Oostersportpark maar zal het ook nog steeds behelpen zijn voor de voetballers/voetbalsters. Daar waar Zeerobben gehoopt had om de gerenoveerde kleedaccommodatie begin dit jaar in gebruik te kunnen nemen is gebleken dat de werkzaamheden helaas enkele maanden langer zullen duren. Maar ook dat kan niet voorkomen dat zaterdag de mooiste dag van de week blijft.

|Doorsturen

BuienradarAgenda