Voetbal

Jeugdjournaal

Wat een heerlijke zaterdag op het Oostersportpark afgelopen weekend. Prachtige wedstrijden en het voorjaar diende zich voorzichtig aan en dat betekende weer de eerste korte broeken langs de lijn. En de resultaten waren zoals altijd weer erg wisselend. 

JO19

Velen waren benieuwd of de off-day van JO19-1 van vorige week een incident was of niet. Gelukkig bleek het om een incident te gaan want de uitwedstrijd tegen Balk werd met 1-3 gewonnen en voorzichtig kruipt JO19-1 richting de middenmoot. 

 

JO17

Voor JO17-1 stond de absolute kraker tegen ONS op het programma. In een niet al te hoogstaande wedstrijd ging ONS er met een 2-0 overwinning vandoor. Nipt verlies was er voor JO17-2 in de thuiswedstrijd tegen koploper Oeverzwaluwen. Gevochten voor wat ze waard waren maar uiteindelijk verloor JO17-2 met 1-2. Na het verlies van vorige week tegen MKV was er afgelopen zaterdag een knap herstel van JO17-3. Zij wonnen thuis met 2-1 van DFC.  

 

JO15

De uitwedstrijd tegen FC Burgum leverde voor JO15-1 geen punten op. Het werd een spannende wedstrijd die met 2-1 verloren ging. 

 

JO14

JO14-1 was in de vroege ochtend met 5-1 te sterk voor Friesland en voert de ranglijst aan. En ook JO14-2 blijft het maar goed doen. Dit keer werd er met 3-0 van SJO DFC gewonnen en klimt JO14-2 naar de derde plaats op de ranglijst. 

 

JO13

JO13-1 sleepte drie kostbare punten uit het vuur in Stiens. Daar werd met 0-1 gewonnen van de plaatselijke s.c. JO13-2 behaalde een prachtige 5-1 overwinning op Bolsward en boekte daarmee de tweede overwinning in de derde fase. SJO Oudega/HJSC/Heeg was met 7-1 te sterk voor JO13-1. 

 

JO12

Na de teleurstellende 2-1 nederlaag van vorige week tegen Makkum was er nu weer een overtuigende 6-2 overwinning op GAVC. Nog een wedstrijd te gaan morgen uit tegen Oeverzwaluwen JO11-3 met een verdienstelijk gelijkspel terug uit Bolsward. Het werd 2-2. 

 

JO11

Na de overtuigende overwinning in de stadsderby vorige week was er nu wederom en overwinning voor JO11-1. Zij wonnen thuis met 9-0 van Makkum. De derby tegen Franeker werd door JO11-2 met 5-0 verloren. En verlies was er ook voor JO11-3 dat met 6-0 verloor van SJO DFC. 

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen tien teams mee. Er worden geen uitslagen en standen gepubliceerd van deze groep. Uiteraard worden de uitslagen wel bijgehouden. Dit alles is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het spelplezier van de pupillen. 

 

De dag van morgen

Morgen gewoon weer twaalf thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben en twaalf uitwedstrijden. Opvallend is dat bij de JO17 de meest verre en dichtstbijzijnde wedstrijden worden gespeeld. JO17-2 gaat naar Deinum (20 km) terwijl JO17-1 afreist naar Zeist (167 km). Dat alles maakt de zaterdag weer tot de mooiste dag van de week. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda