Voetbal

Jeugdjournaal

Een betrekkelijk rustige zaterdag was het afgelopen weekend op het Oostersportpark. Het voetbal loopt richting de zomerstop en dus vallen de eerste beslissingen met betrekking tot de kampioenschappen, degradaties en nacompetities.

JO19
Een teleurstellend seizoen voor JO19-1 werd afgelopen zaterdag afgesloten met een 6-0 nederlaag tegen LSC die hierdoor kampioen van de hoofdklasse werd. Ook JO19-2 speelde in Sneek en wel tegen Sneek Wit Zwart. Het werd een spannende pot die nipt met 1-0 werd verloren. Nog twee wedstrijden te gaan voor JO19-2.

JO17
Er stond voor JO17-1 niks meer op het spel afgelopen zaterdag in Assen tegen ACV. De derde plaats was al veilig gesteld. De wedstrijd in Assen ging met 5-0 verloren maar JO17-1 kan op een geweldige tweede seizoenshelft terugzien met een keurige derde plaats in de 6e divisie. JO17-2 kon de punten niet in Harlingen houden en verloor met 2-0 van Kollum. Verlies was er ook voor JO17-3 dat met 3-0 verloor in Leeuwarden van FVC.

JO15
Het is JO15-1 niet gelukt om zich te handhaven in de 6e divisie. Afgelopen zaterdag viel het doek door een 3-1 nederlaag tegen FC Meerdijk. Voor de winterstop nog een keurige zevende plaats in de 6e divisie maar na de winterstop was een tiende plaats niet genoeg. Volgend seizoen weer op hoofdklasse-niveau. In een spannende wedstrijd verloor JO15-2 met 3-2 van Friese Boys. Nipt verlies was er voor JO15-3 dat met 1-0 verloor van Scharnegoutum.

JO13
In en tegen Oldeboorn wist JO13-1 met 3-6 te winnen. Ze kwamen een puntje tekort voor het kampioenschap. JO13-2 was thuis niet opgewassen tegen SJO RSC en verloor met 1-3.

JO12
Wat voor de winterstop net niet lukte, lukte na de winterstop wel. De laatste wedstrijd werd met 2-7 van Minnertsga gewonnen en dus kon het kampioenschap gevierd worden. In een spectaculaire wedstrijd won JO12-2 met 3-4 van Akkrum.

JO11
In Bolsward verloor JO11-1 nipt met 2-1 van Bolsward. JO11-2 kwam thuis in actie tegen ONS en verloor met 2-4.

JO10/JO9/JO8
Ook weer veel wedstrijden in deze groepen waar er volgens de richtlijnen van de KNVB geen standen worden bijgehouden.

De dag van morgen
De laatste wedstrijden worden gespeeld en dan kan het seizoen 2022-2023 afgesloten worden met de familiedagen. Maar eerst is er morgen nog een programma. Op het Oostersportpark zijn er toch weer zeven wedstrijden en negen teams gaan de provincie nog in. Genoeg voetbal om de zaterdag tot mooiste dag van de week uit te roepen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda