Sport

Jeugd Hosanna geslaagd voor AMV

Tijdens een normale les is het praktisch nooit stil in het muziekgebouw van Hosanna, maar afgelopen maandagmiddag kon je soms een trommelstok horen vallen. Zes kinderen van de AMVplus deden examen en dat betekende opperste concentratie en muisstille perioden, door de van spanning ingehouden adem, afgewisseld met veel slagwerkkabaal en dansmuziek. Maar het resultaat was grandioos, want iedereen was geslaagd.

De muzieknoten van ’Hoedje van’ tot ‘Schipper mag ik overvaren’ knalden fanatiek van de trommels en melodie-instrumenten door de ruimte. En ook nog heel mooi en zuiver in de juiste volgorde gespeeld. Prachtig om te zien en te horen. Nou ja, natuurlijk waren er schoonheidsfoutjes, maar dat mag. De luisterende oortjes van de kinderen herstelden zelf het samenspel als er onderling even een tempoverschil dreigde. Met vlotte danspassen, ronddraaiende vlaggen en zwaaiende pompons zette de dansgroep twee leuke dansjes op de vloer. De aanwezige ouders en familieleden genoten zichtbaar. 

Blije gezichtjes als de kinderen na het optreden uit handen van voorzitter Joop van der Heide hun welverdiende diploma met een presentje van de vereniging ontvangen. Tot de zomervakantie mogen de kinderen gratis meedoen in een ander onderdeel van Hosanna naar keuze. Als dank voor de al vele jaren belangeloze inzet bracht de voorzitter ook een attentie mee voor de meester en beide juffen dat ze zeer waardeerden. In september start Hosanna weer met een nieuwe AMVplus-groep. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda