Sport

Hosanna van Sint naar Sint

De oliebollen, pepernoten, chocoladeletters, en donkere dagen zijn er weer. Dat betekent voor muziekvereniging Hosanna veel activiteiten. De nieuwe AMV-groep is nog maar net opgestart of de traditionele noten van de Sint Maarten- en Sinterklaasliedjes galmden afgelopen weken al weer door het muziekgebouw.  

De lampionoptocht in de wijk De Spiker werd vanwege de regenverwachting voortijdig afgeblazen door de organisatie, maar de lampionoptocht op de tiende in Byniastate ging wel door. Dat betekende nog even snel vóór het optreden alle instrumenten versieren met diverse lampjes. Op de dag van Sint Maarten zelf begeleidde Hosanna een stoet van kinderen met allerlei lampionnen in De Loggershoek. Een gezellige en vrolijke boel. 

De komende tijd is de volgende Sint aan de beurt. Zaterdag aanstaande in Harlingen en een week later volgen nog een drietal intochten van de Goedheiligman en zijn Pieten, waaronder in Leeuwarden. Alle optredens in deze maand worden samen met Opmaat uit Berlikum gedaan. Beide verenigingen hebben een minimale bezetting, missen op bepaalde posities zelfs leden en zijn daardoor bijzonder kwetsbaar. 

Om te voorkomen dat er door onverwachtse omstandigheden op het allerlaatste moment optredens afgezegd moeten worden, is dit natuurlijk een mooie oplossing. Toch blijft deze ontwikkeling voor beide verenigingen naar de toekomst gericht zorgelijk. Al een aantal maanden houdt Hosanna verschillende acties en projecten om nieuwe leden binnen te halen en dat heeft in ieder geval intussen wat resultaten opgeleverd. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda