Sport

Hoofdprijs jongenspartuur KV Eendracht

Het jongenspartuur van Kaatsvereniging Eendracht zorgde afgelopen zondag in Holwerd voor een daverende verrassing door het winnen van de eerste prijs op de KNKB-afdelingswedstrijd. 

Het Harlinger Jongenspartuur in de leeftijdsklasse van 15 en nog geen 18 jaar, wordt gevormd door Jaimy Koel (achterin en voor minst opslaan), Ruben Keizer (voorin) en de voor best opslaande Davy de Haan. Met 27 parturen op de wedstrijdlijst moesten er vijf omlopen worden gekaatst om dit geweldige resultaat te behalen.

Zowel de eerste als de tweede omloop werden op de stand 5-2 + 6-6 winnend afgesloten tegen respectievelijk Arum en Blije en in de derde omloop werd Tzum, één van de favoriete parturen, met 5-4 + 6-6 aan de kant gezet. In de vierde omloop was Baard de tegenstander en werd er door optredende vermoeidheid een riante voorsprong van 4-1 en vervolgens 5-2 verspeeld en kwam men op een achterstand van 5-5 + 6-4. Hierna plaatste Jaimy vanuit het achterperk een geweldige bovenslag en miste vervolgens de opslager van Baard, op de stand 5-5 + 6-6, het perk en bereikte Harlingen de finale.

Hierin trad Harlingen aan tegen het eveneens tot de favorieten behorende Sexbierum met onder andere Nick van der Walt. Harlingen begon voortvarend met een 2-0 voorsprong waarna Sexbierum orde op zaken stelde en met drie eersten op rij Harlingen op een 2-3 achterstand zette. Maar net als tegen Tzum vocht Harlingen zich met succes terug en kwam op 5-4 voor om de partij vervolgens op 5-4 + 6-2 winnend af te sluiten.

Een geweldige prestatie van Jaimy, Ruben en Davy met hun trotse begeleider Kevin de Boer en een mooie opsteker voor de nog komende Jongens-afdelingspartijen, het NK en de Freule-partij te Wommels.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda