HMHC Jong Dames loopt achter de feiten aan

Deze druilerige zondag stond er voor de meiden van HMHC Jong Dames (O25) een onbekende tegenstander op de planning, namelijk Graspiepers Jong Dames 2. Met een goede trainingsweek achter de rug waren de meiden gebrand om de 3 punten in Harlingen te houden. Na warm worden stonden de meiden klaar om te beginnen aan het eerste kwart.

Alleen de dames dachten wat te moeilijk. Ze konden elkaar niet vinden en leverde de ballen veel in bij Graspiepers. Dat leverde veel tegenaanvallen op van Graspiepers. Eind eerste kwart moesten de meiden er ook aan geloven en viel de 0-1. Dit lieten ze niet zomaar gebeuren en na een peptalk in de korte pauze starten de meiden gebrand aan het tweede kwart. Ze werden scherper en gevaarlijker. Dit resulteerde in een mooi backhand schot van spits Nina Helvrich, de 1-1.

Nu doorpakken was de afspraak, maar helaas door een hele rommelige start van het derde kwart stond de 1-2 alweer op het scorebord. Net zoals in het eerste kwart lieten de meiden wat over zich heen lopen. In tussentijd waren er wel kansen, maar de bal ging er niet in. Tot de bal eindigde bij onze andere spits Jinte Burkels. Die de 2-2 op haar naam mag schrijven met een mooie backhand!

Het is spannend geweest tot de laatste minuut. Maar helaas de eindstand was 2-2. Toch wel puntje maar er had meer ingezeten. De dames gaan een goede trainingsweek tegemoet met zondag een bekende tegenstander uit de zaal. Zondag spelen zij uit om 13:00 uur in Roden. Denken jullie aan de dames? Dan zorgen zij dat de 3 punten meegaan naar de Westerzeedijk!