HMHC Heren-1 ongeslagen kampioen in zaalcompetitie

Nog voor het einde van de zaalcompetitie heeft het heren-1 team het kampioenschap in Zuidlaren veilig weten te stellen.

Onder het oog van een tiental trouwe supporters uit Harlingen werd zondag 28 januari om 9.45 uur begonnen met de eerste wedstrijd (twee keer twintig minuten) tegen de nummer twee in de competitie, Hondsrug (Zuidlaren).

Hondsrug zet direct hoge druk en na zes minuten vonden ze een gat in de verdediging waardoor keeper Remmert van Koppen uit dezelfde aanval twee ballen moest keren. Harlingen komt nog geen twee minuten later met een strakke pass door het midden richting goal maar een tip in ging net naast. Hondsrug pakt de draad weer op maar komt niet door de sterke verdediging van Harlingen die goede blocks weet neer te zetten waardoor Hondsrug alleen richting hun achterveld kan terugspelen. Na twaalf minuten speeltijd krijgt Harlingen een strafcorner mee. Andries Nieuwland geeft de bal strak aan en Vincent Steevensz weet hem met veel kracht laag in de goal te werken (0-1). Hondsrug blijft fel spelen maar Harlingen weet tot de rust de nul vast te houden.

Harlingen begint de tweede helft direct aanvallend en komt met een snoeiharde bal de cirkel van Hondsrug in, Laurus Dijkstra krijgt de bal lekker op de stick voor een tip in maar de keeper van Hondsrug weet de bal uit de goal te werken. Hondsrug probeert door de sterke verdediging van Harlingen te komen maar krijgen daar geen kans voor. Harlingen weet in de drukke cirkel van Hondsrug mooie acties te maken met korte strakke passes maar weet hier het doelsaldo niet mee op te hogen totdat Sjoerd Nieuwland een bal aangespeeld krijgt van Vincent en die met een mooie draai de goal in werkt. Dertig seconden later besluiten de scheidsrechters het doelpunt af te keuren omdat de bal van de speelvloer (hoog) was gekomen. Nog geen minuut later weet Harlingen uit een strafcorner wel te scoren. Lucas de Vries geeft aan, Vincent neemt aan en speelt door naar Sjoerd die vervolgens doorpasst naar Jens die weer teruglegt op Vincent die eenvoudig langs de uitgespeelde keeper kon scoren (0-2). In de veertiende minuut krijgt Harlingen de eerste strafcorner van deze wedstrijd tegen. De aangegeven bal schoot door dus Harlingen kon weer opgelucht ademhalen. Harlingen pakt snel op en Andries geeft in korte tijd tot twee keer toe prachtige assists die Vincent beide weet te verzilveren (0-4). Hondsrug neemt uit en komt direct naar de cirkel van Harlingen maar Lars Kroese weet de bal achterin handig te onderscheppen en zet razendsnel de counter in. De scheidsrechter meende echter een overtreding te zien waarop keeper Remmert reactie gaf wat hem twee minuten straftijd op de bank kostte. Hondsrug die tot nu toe weinig actie op goal wist te maken maakte handig gebruik van de afwezigheid van de keeper en scoorde hoog in de goal (1-3). De laatste minuut gaat in, de keeper is inmiddels weer terug en Harlingen krijgt nog een strafcorner mee. Lucas geeft aan en Lars schiet op goal maar de keeper van Hondsrug weet de bal met de klomp weg te werken. Eindstand 1-4 kampioenschap veiliggesteld!

Doelpuntenregen in laatste wedstrijd Heren-1 in de zaalcompetitie

Om 10.35 uur klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd tegen de Hoogeveense Hockey Club HHC. Hoogeveen neemt uit en beide teams proberen rustig het spel op te bouwen en zo tot een aanval te komen. Harlingen deed dit beter met onder andere Rico Postma langs de rechterbalk en hieruit wist Andries uiteindelijk in de zesde minuut in de drukte voor de goal de bal in het net te wippen (1-0). Een minuut later kreeg Harlingen een strafcorner mee vanwege hakken op de stick. Andries geeft strak aan maar de bal schiet door. Lars weet de bal snel op te pakken en komt direct de cirkel in en geeft hem af op Andries die keurig afrondt (2-0). Met de voorsprong op zak en een zware wedstrijd achter de rug weet Harlingen rust te bewaren door de bal rustig achterin rond te spelen en aanvallen volgens het boekje op te bouwen. Er volgt al snel een strafcorner die wordt aangegeven door Andries. Jens schiet op goal maar de keeper houdt de bal tegen. Er wordt door HHC direct een counter ingezet maar de spelers lopen vast op keeper Remmert. Hoogeveen, die deze dag nog geen wedstrijd had gespeeld, voerde de druk behoorlijk op en speelde veel in de Harlinger cirkel. Lars wist in de veertiende minuut voor eigen goal de bal te onderscheppen en nam die in hoog tempo langs de linkerbalk mee naar voren en scoorde hoog in de goal (3-0). Harlingen krijgt weer meer balbezit maar echte aanvallen worden door de tegenstanders afgebroken. In de zestiende minuut komt HHC met een counter maar de bal ging voor de goal langs. In de zeventiende minuut geeft Laurus een assist op Vince die deze eenvoudig in de goal afrondt (4-0). Laurus weet nog met een lange pass de bal in de cirkel te krijgen maar Harlingen wist de bal niet meer met de stick te raken zodat, ondanks dat de bal in de goal ging, hij niet meetelde op het scorebord. Harlingen komt vlak voor rust weer in de cirkel en de keeper maakte hierbij een overtreding op de Harlinger aanvaller waardoor er wederom een strafcorner genomen mocht worden. Andries geeft aan op zijn broer Sjoerd die met een paar mooie passen en de bal aan de stick rond de keeper kwam en achter zijn rug langs scoorde (5-0).

In de tweede helft maakt Harlingen weer mooie acties maar weet hier geen doelpunten uit te creëren. HHC vraagt zich hardop af wat het plan is en komt in de zevende minuut nog met een serieuze aanval maar de bal kwam van de speelvloer dus mocht Harlingen weer uitnemen. In de achtste minuut krijgt HHC een strafcorner mee en HHC speelt keeper Remmert uit en de bal gaat hard richting goal maar Vincent wist hem met zijn stick op te vangen en Harlingen behield de nul. HHC geeft de strijd niet op en komt met een een-tweetje voorbij de keeper maar wederom stond er een verdediger, dit keer Jens, op de achterlijn en wist het hoge schot op goal met zijn stick uit de lucht te halen. In de elfde minuut zijn het weer de gebroeders Nieuwland die scoren en de stand op 6-0 brengen. Harlingen neemt nu echt de overhand en de spelers van HHC geven een vermoeide indruk. In de dertiende minuut Scoort Vincent uit een assist van Sjoerd (7-0). In de achttiende minuut komt er een harde bal van Harlingen richting het goal van HHC maar werd gekeerd door het lichaam van een veldspeler wat resulteerde in een strafcorner voor Harlingen. Lucas geeft de strafcorner aan en Vincent speelt de bal terug op Lucas die hem keurig in de goal tikte (8-0). In de laatste minuut van de wedstrijd geeft Andries nog een mooie pass op Vincent die hiermee met het laatste doelpunt van deze dag de stand op 9-0 brengt.

De wedstrijden die in deze competitie door de andere teams nog gespeeld moeten worden vormen geen bedreiging voor het kampioenschap dus volgende week feest in het gezellige clubhuis van de Harlinger Mixed Hockey Club.