Voetbal

Het succes van de Waddenrobkes

Succes kent altijd vele vaders. Op zoek naar een verklaring van het succes van de Waddenrobkes -kleutervoetbal voor 4 tot 7 jarigen- komen we echter niet uit bij de vaders van toen, maar bij de uitvoerders van nu.

De basis komt voort uit het DNA van Zeerobben: een geoliede organisatie, aandacht voor iedereen, prestatiegericht of voetballend op de recreatieve toer, jong, oud, iedereen hoort bij de familie en krijgt de aandacht die het verdient. Daaruit is het fenomeen Waddenrobkes ontsproten. Bij andere clubs, rondom in de provincie, wordt er met respect naar gekeken en ontstaan initiatieven om iets soortgelijks op poten te zetten. Maar als het niet uit de genen van de club komt, valt dat niet altijd mee. Ook Zeerobben heeft een lange weg met ups en downs afgelegd om te komen waar het nu is: het seizoen 2023/2024 is weer een erg succesvolle editie. En dat is allemaal gewoon mensenwerk. Maar wie zijn nou eigenlijk die mensen die daar week in week uit voor zorgen, de uitvoerders dus? 

 

Het huidige seizoen begon met een groep van achttien kinderen, maar inmiddels komen er wekelijks zo’n dertig kinderen naar de training van de Waddenrobkes. Trainen van deze kleuters doe je niet zo maar even. Het is “serious business” en vergt de nodige kennis, geduld en tact. Bij wie trainen de Waddenrobes eigenlijk? 

Jimte Offinga speelt alweer wat jaartjes bij Zeerobben, zit momenteel in 5 Havo en speelt zelf in de JO17-2. Is enthousiast met de kinderen en doet met de spelletjes zelf soms fanatiek mee. 

Lucas Brouwer (ook 5 Havo) speelt eveneens in JO17-2 en voetbalt al sinds zijn vierde bij Zeerobben. Hij is rustig, overziet alles en doet ook fanatiek mee. 

Lanvin Warmerdam speelt momenteel bij Cambuur O16 en doet momenteel 3 MAVO in Leeuwarden. Lanvin is de rust zelve en geeft de kinderen waardevolle aanwijzingen tijdens de partijtjes. Mag voor de training graag even dollen met de kinderen. Speelde voor zijn Cambuur-tijd ook in de jeugd bij Zeerobben. 

Luca Broersma is ook al een echte Zeerob want speelt al sinds zijn vierde bij de jeugd, nu in JO17-2 en doet momenteel MBO4-economie. Wilde al eerder trainen maar dat kwam er niet van. Nu is hij volop van de partij. 

Meike Bode speelt in Vrouwen 1 en volgt momenteel de opleiding voor onderwijsassistente. Werkt veel met kleuters op school en brengt dus op het gebied van begeleiding van de kleuters op de training een flinke dosis ervaring mee. Is ook nog eens dolenthousiast. 

En tot slot natuurlijk Stephanie de Vries. Zij heeft de leiding en coördineert daar waar nodig. Heeft oog voor detail en ziet precies wie welke aandacht nodig heeft. Brengt een schat aan ervaring mee en dat geeft haar een natuurlijk soort autoriteit. Niet alleen omdat ze ook speelster bij Vrouwen 1 is maar ook door haar CIOS-verleden en haar TC3-diploma. 

Albert Beuker tot slot is de coördinator richting de ouders. Bij hem melden ouders hun kroost aan, hij doet de administratie en is spreekbuis richting jeugdbestuur. 

Voeg je dit gezelschap samen dan krijg je een leuke, enthousiaste en goede groep trainers met ieder zijn/haar eigen kwaliteiten. Daar profiteren de kinderen van, daar profiteert Zeerobben van. Zeerobben is er dan ook maar wat trots op dat ze wekelijks klaar staan voor de jongste groep jongens en meisjes.

 

Ouders maken voor hun kinderen de keuze. Waar kan ik mijn kind in een veilige omgeving en op de beste en -vooral- leukste manier kennis laten maken met sporten in het algemeen en voetbal in het bijzonder? Dan kom je als snel uit bij de Waddenrobkes van Zeerobben. Woensdagmiddag aanstaande trainen ze weer in de Waddenhal van 17.15 tot 18.15 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda