Voetbal

Feestelijke opening voetbalseizoen fc Harlingen met BOTR

Zaterdag 9 september wordt sportpark Vierkantsdijk omgetoverd tot een klein festivalterrein. Dan start de zesde editie van het BOTR (Best Of The Rest) senioren toernooi. Voetbal, muziek en gezelligheid zijn ingrediënten waar het deze dag om gaat. De toegang is gratis en iedereen is welkom. 

Om 12.15 uur starten ongeveer driehonderd voetballers met het BOTR toernooi. BOTR is een seniorentoernooi in de leeftijdscategorie 35+, 45+, 60+ en VR30+. Voor het podium staan biertafels in het gras, het terrein is gezellig versierd en natuurlijk zijn drankjes en snacks volop verkrijgbaar. Om 16.00 uur is het laatste fluitsignaal en start op het buitenpodium de Harlinger coverband ‘Op Sien Plaats’. Om 19.00 uur Start CLUB BOTR. De kantine wordt dan omgetoverd tot een jaren 80 en 90 disco met DJ Tom. Om 22.00 uur is het afgelopen.

 

Recordaantal teams en deelnemers

Dit jaar doen er maar liefst 32 teams mee en ruim driehonderd deelnemers. Dat zijn twaalf teams meer dan in 2021. Daarmee is BOTR uitgegroeid tot een van de grootste toernooien voor senioren 35+, 45+, 60+ en VR 30+ van Nederland met KNVB-teams. Binnen een week zat de inschrijving zo goed als vol. De deelnemende teams voor dit jaar zijn in de categorie 35+: Blauwhuis, fc Harlingen (2x), FVC, LVV Friesland, SC Franeker, SC Stiens, vv Arum, vv Minnertsga en Zeerobben. In de categorie 45+ zijn dit: Blauwhuis, fc Harlingen (2x), Foarút, FVC, Lac Frisia, Leeuwarder Zwaluwen (2x), LVV Friesland, vv Dronrijp. Bij de VR30+ zijn aanwezig: fc Harlingen (2x), Lycurgus, SC Franeker, SC Stiens, St. BMJ en vv Arum. Vanuit het Walking Football zijn fc Harlingen (3x) en Waadhoeke (2x) van de partij. 

 

Toernooi

Het toernooi start om 12.15 uur in de categorie 35+ en 45+. Om 14.00 uur start de categorie Walking Football en dames 30+. Tussen 15.00 en 16.00 uur worden de finales gespeeld. In vier uur tijd worden maar liefst zestig wedstrijden gespeeld. 

 

De derde helft

BOTR is voetbal, muziek en gezelligheid. De derde helft is dan ook een belangrijk onderdeel en start na het laatste fluitsignaal om 16.00 uur met de Harlinger coverband ‘Op Sien Plaats’. Tijdens BOTR 2019 trad deze band al een keer op en dat was een groot succes. In 2023 gaan ze dit nog een keer doen. Muziek van de jaren 60 tot vandaag is wat ze graag spelen. Van Nederlands naar Engelstalig, voor jong en oud. Van 16.00 tot 19.00 uur staan ze buiten op het BOTR podium. Vanaf 19.00 uur gaat het los in CLUB BOTR. Een complete drive-in show neemt iedereen mee terug naar de jaren 80 en 90. DJ TOM draait van 19.00 tot 22.00 uur alle bekende hits van toen.

 

Gratis toegang en kinderen meer dan welkom 

Hou je van voetbal, muziek en gezelligheid? Kom dan zeker even kijken. Gedurende de hele dag staat er ook een springkussen voor de jongste jeugd en kan de pannakooi gebruikt worden. 

 

BOTR: voor verbinding, tegen racisme en discriminatie

BOTR 2021 stond in het teken van George Best. BOTR23 staat voor verbinding, tegen racisme en tegen discriminatie. Net zoals de KNVB dit doet met de One Love campagne. De 6 kleuren symboliseren afkomst, kleur, gender en identiteit. De 6 kleuren staan ook centraal bij BOTR23. Daar is voetballiefhebber, muzikant en vertolker van de song ‘One Love’ Bob Marley aan toegevoegd. Overdag zal de muziek dan ook vooral in het teken staan van reggae.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda