Fc Harlingen simpel langs Black Boys

De ploeg van trainer Steffen Hansma was voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen naar Sneek afgereisd met Jesse Jaasma, Ivo Wilkeshuis, Youri Bouma, Frank Claasz Coockson, Martijn Homminga, Arjan Outhuyse, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Reinier v.d. Stap, Kevin Hoekstra en Wessel Roorda.

Ondanks dat Black Boys vooraf nog niet zeker was van handhaving, bleek dat nergens uit. Al na drie minuten was het Wessel Roorda die de gasten op een 0-1 voorsprong zette. Fc Harlingen was sterker en kreeg kansen. In de twintigste minuut was het Martijn Homminga die Wessel Roorda goed aanspeelde en hij maakte zijn tweede van de middag. Het was de middag van Wessel, want nog voordat de klok de vijfendertig minuten aangaf, had hij er nog twee inliggen en stond het al 0-4.

De tweede helft bleef fc Harlingen kansen creëren. Black Boys had weinig in te brengen, maar wist toch vanuit het niets de 1-4 op het scorebord te zetten. Toen de scheidsrechter even later een strafschop toekende aan fc Harlingen, was het niet Sander Zeilmaker of Martijn Homminga, maar doelman Jesse Jaasma die achter de bal ging staan en hij maakte de 1-5.

Sander Zeilmaker zette vijf minuten voor tijd de 1-6 eindstand op het scorebord. Weer drie punten voor de kampioen. Door deze overwinning stelde fc Harlingen ook de winst in de 3e periode veilig, maar deze zal, vanwege het kampioenschap, worden doorgeschoven naar De Sweach dat zich plaatst voor play-offs om promotie.