Fc Harlingen op bezoek bij Renado

In een wedstrijd met twee gezichten hebben fc Harlingen en Oosterlittens zondag de punten gedeeld. In een eerste helft waarin Oosterlittens gevaarlijker was en na iets meer dan een half uur niet onverdiend op voorsprong kwam mocht de thuisploeg niet klagen dat het niet al met een grotere achterstand de rust in ging. fc Harlingen kwam de tweede helft sterker voor de dag dan in de eerste helft en in de zestigste minuut zette fc Harlingen van achteruit een perfecte aanval op en wist Wessel Roorda - op aangeven van Jort Scheffer, op fraaie wijze de 1-1 op het scorebord te zetten. Voor beide ploegen had er meer in gezeten, maar het bleef bij een punt.

‘Driemaal is scheepsrecht!’

Bijna iedereen kent die uitdrukking wel. Zou dat zondag ook van toepassing zijn op de wedstrijd tussen Renado en fc Harlingen? Tot tweemaal toe werd deze wedstrijd afgelast vanwege een onbespeelbaar veld. De weersomstandigheden voor de komende dagen zien er redelijk goed uit, dus zou er zondag wel eens gevoetbald kunnen worden in St Nicolaasga: de thuisbasis van Renado.

Renado boekte na de winterstop twee zeges, haalde hiermee zes punten in de laatste vier wedstrijden en staat op een keurige vierde plaats. Topscorer bij de St. Nyksters is Martijn v.d. Heide: hij maakte er dit seizoen al elf. Hij wordt hiermee op de voet gevolgd door Remko Zandberg die bij fc Harlingen dit seizoen al negen keer raak schoot en met een volgend doelpunt het totaal van zeventig doelpunten heeft bereikt. Na de goede tweede helft van vorige week en de sterke wedstrijd tegen Drachten de week ervoor zal het met het zelfvertrouwen van de jongens wel goed zitten. Iedereen is weer van harte welkom om als twaalfde man te figureren op sportpark Renado in St. Nicolaasga. De aftrap is zondag om 14.00 uur.