Voetbal

Fc Harlingen naar Oldemarkt

Na een weekend rust staat voor fc Harlingen komende zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen Oldemarkt op het programma. Daar waar fc Harlingen probeert de nacompetitie te ontlopen, heeft Oldemarkt alles nog in eigen hand om deze nacompetitie juist te bereiken. 

Na een stroeve start stond de ploeg uit Oldemarkt lange tijd op een ‘zekere’ degradatieplek, maar de laatste zes wedstrijden haalde de ploeg al twaalf punten en dat zijn er meer dan in de eerste zestien competitieduels. Oldemarkt staat, met nog drie wedstrijden te gaan, vier punten onder de nacompetitiestreep achter Oosterlittens. Datzelfde Oosterlittens speelt aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Renado. In het Koningsweekend wist fc Harlingen de ploeg uit St. Nyk dankzij een overwinning van 2-0 voorbij te gaan op de ranglijst en staat daardoor nu een punt boven de streep met één punt voorsprong op Renado. Friesland won afgelopen weekend al tegen Oerterp en ging fc Harlingen weer voorbij op de ranglijst. Voor zowel fc Harlingen als Oldemarkt telt dus alleen de winst. 

Op Pinkstermaandag ontvangt fc Harlingen nog Trinitas en de laatste wedstrijd wordt gespeeld in Akkrum dat nog volop in de race is voor het kampioenschap. Eerst dus zondag naar Oldemarkt. De aftrap op het plaatselijke sportpark is 14.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda