Fc Harlingen in laatste wedstrijd naar Akkrum

Een wedstrijd met maar liefst zeven treffers, waarvan alle pas in de tweede helft werden gescoord. Waar fc Harlingen 1 en Trinitas 1 afgelopen maandag doelpuntloos de rust in gingen, kwam de thuisclub sterk uit de kleedkamers en stond al snel op een 3-0 voorsprong.

Trinitas gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam sterk terug tot 3-2. Uiteindelijk hielden de Harlingers stand en wisten met een 4-3 overwinning een zeer mooie prestatie neer te zetten, namelijk verzekerd zijn van een nieuw seizoen in de 3e klasse. Een mooie afsluiter ook voor hoofdtrainer Steffen Hansma want zoals bekend neemt hij aan het eind van dit seizoen afscheid om de overstap te maken naar DTD. Hij zal dus komende zondag in en tegen Akkrum voor het laatst aan het roer van het vlaggenschip staan.

Akkrum is door het kampioenschap van Gorredijk al zeker van een periodetitel en kan via de play-offs alsnog promotie afdwingen. Ondanks dat het resultaat van komende zondag hier dus niets aan veranderd, zullen beide ploegen het seizoen met een goed gevoel willen eindigen. De aftrap op sportpark De Meine in Akkrum is zondag om 14.00 uur.