Fc Harlingen boekt belangrijke zege op Renado

Tijdens het Koningsweekend heeft fc Harlingen zich in de strijd om handhaving een goede dienst bewezen door een belangrijke zege te boeken op Renado. Niet op de gebruikelijke zondagmiddag, maar al op vrijdagavond om acht uur was de aftrap.

Beide ploegen wisten dat alleen de winst telde en fc Harlingen ging voortvarend van start, want al binnen de vijf minuten legde Reinier v.d. Stap de bal af op Wessel Roorda die echter iets te hoog mikte. De doelman van Renado kreeg regelmatig hulp van het aluminium, want fc Harlingen raakte tot driemaal toe de paal of de lat. Het was bijna pauze toen Wessel Roorda de thuisploeg op een verdiende voorsprong zette in een niet onaantrekkelijke eerste helft.

Defensie hield stand

Na de pauze ging Renado op zoek naar de gelijkmaker en speelde wat meer richting het Harlinger doel. De defensie hield stand en ruimde alle ballen op. Bij een stand van 1-0 bleef het lang spannend. Beide ploegen voerden wissels door en naarmate de wedstrijd vorderde drong fc Harlingen wat meer aan. Twee minuten voor tijd viel de beslissing toen een hoekschop door Remko Zandberg via de binnenkant van de paal achter de St Nykster doelman werd geknald: 2-0.

Drie heel belangrijke punten voor fc Harlingen in de strijd om handhaving. Op zondag 12 mei speelt fc Harlingen in en tegen Oldemarkt maar daarover later meer.