Fc Harlingen beleeft 46e editie Jan Helvrich Jeugdtoernooi

Het kon niet beter. Het weer was perfect en samen met de tomeloze energie van de spelers, bezoekers, coaches en fervente voetbalfans heeft dit geleid tot een toernooi waar fc Harlingen trots op kan zijn.

In de categorieën JO8 t/m JO19 en MO11 t/m MO17 kwamen 68 jeugdvoetbalteams naar Harlingen om te strijden voor de felbegeerde bekers. Zo’n honderdvijftig wedstrijden werden gespeeld waarbij doelpunten rijkelijk vielen. Terwijl sommige wedstrijden nek-aan-nek gingen, was er af en toe een duidelijk verschil tussen de teams. Voor sommige leeftijdsgroepen bleef het tot het einde spannend, met zelfs penaltyreeksen om de winnaar te bepalen. Elke deelnemer ging naar huis met een aandenken in de vorm van een vaantje, maar het hoogtepunt was toch wel het moment op het podium tijdens de prijsuitreiking. De vreugde was ongekend terwijl medailles werden uitgereikt en bekers werden overhandigd. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking waren er ook een aantal prachtige emotionele momenten te zien. Er waren zichtbaar geëmotioneerde familieleden die de bekers mochten overhandigen aan de winnende teams. De betekenis achter elke beker was voelbaar, van de Hans Schouten Cup tot de Jan Helvrich Beker, en elk moment was gevuld met trots en emotie. De Age Tichelaar Cup, Henk Knier Beker, Cees Leijen Beker, Johan Bouma Beker, Lenger Seafoods Beker en de Twan Metz Beker werden met veel liefde en trots uitgereikt, waardoor deze namen nog meer betekenis kregen in de harten van degenen die ze mochten ontvangen. De sfeer was geweldig op het podium en er is nog nooit zo vaak gejuicht op één dag zoals hier! Wat een plezier bij alle jeugdige deelnemers, ouders en leiders.

Dankwoord

Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle teams voor hun deelname en inzet op deze dag, en natuurlijk naar de sponsoren, zonder wie dit alles niet mogelijk zou zijn geweest. Maar bovenal willen we de fantastische vrijwilligers bij fc Harlingen bedanken. Hun onvermoeibare inzet tijdens dit toernooi geeft het Jan Helvrich Toernooi zijn unieke karakter en maakt het tot een onvergetelijk toernooi. Op naar volgend jaar, donderdag 29 mei 2025.