Fc Harlingen 1 strijdend ten onder maar handhaaft in derde klasse

Afgelopen zondag reisde fc Harlingen 1 af naar Akkrum voor hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd markeerde tevens het afscheid van hoofdtrainer Steffen Hansma en assistent-trainer Peter Outhuyse. Het team wilde beide trainers graag een waardig afscheid bezorgen met drie punten, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. Fc Harlingen deelde de eerste speldenprik uit, maar het zwakke schot was een makkelijke prooi voor de Akkrum-keeper. Vervolgens kwam Akkrum verrassend op voorsprong met een prachtig schot in de rechterbovenhoek, waar keeper Jesse Jaasma geen antwoord op had. De 1-0 stond op het scorebord.

Fc Harlingen kreeg meerdere kansen om gelijk te maken. Bij een corner legde Arjan Outhuyse de bal terug op Remko Zandberg, maar zijn schot vloog over het doel. Tien minuten later raakte Zandberg met een prachtig schot de lat, een kans die er zeker in had kunnen zitten. Akkrum bleef gevaarlijk en kreeg ook een goede mogelijkheid, maar hun spits schoot net naast.

De snelle Bas Helfferich kreeg een mooie kans na een goede pass van achteruit, maar zijn schot belandde eveneens in de handen van de keeper. Kort daarna schoot Remko Zandberg weer over na een voorzet van Arjan Outhuyse. Een botsing tussen keeper Jesse Jaasma en een Akkrum-speler legde het spel even stil, maar kort na de hervatting profiteerde Akkrum van het zwakke uitverdedigen en scoorde hun tweede doelpunt. Stand 2-0.

In de rust bracht fc Harlingen drie wissels in: Sander Zeilmaker, Jarno Attema en Kevin Hoekstra vervingen Arjan Outhuyse, Mart Beuker en Henk Helmus. In de tweede helft bleef fc Harlingen druk zetten op de achterhoede van Akkrum. Jarno Attema schoot helaas recht in de handen van de keeper. Beide teams streden hard, Akkrum voor de 3-0 en fc Harlingen voor de aansluiting.

Wessel Roorda verliet onder luid applaus het veld. Hij neemt afscheid van fc Harlingen en keert terug naar SC Franeker. Hij werd vervangen door Allard Hoekstra. Even later kwam Akkrum nog gevaarlijk door, maar keeper Jaasma en Youri Bouma wisten redding te brengen. De spits van Akkrum kreeg even later nog een grote kans alleen voor de keeper, maar Jaasma redde knap.

Met nog negen minuten te spelen werd keeper Jaasma vervangen door JO19-1 keeper Nick Teerling. Fc Harlingen kreeg nog een laatste kans, maar de bal ging voorlangs het doel. Ondanks de aanhoudende pogingen wist fc Harlingen niet te scoren en eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag.

Hoewel het seizoen voor fc Harlingen teleurstellend eindigde, heeft het team zich weten te handhaven in de derde klasse en kunnen ze zich nu gaan richten op de voorbereiding voor het nieuwe seizoen in de derde klasse, onder leiding van hoofdtrainer Erik Katje.