Voetbal

Fc Harlingen 1 blijft 4e klasser na goed seizoen

Het was zondag erop of eronder voor beide ploegen. De Wilper Boys hadden misschien iets meer te vrezen, zij wilden niet degraderen. Fc Harlingen moest op zijn laatste krachten alles of niks spelen om de achterstand van 1-3 goed te maken om nog kans te maken om te promoveren. Net als bij de uitwedstrijd tegen Bakkeveen gingen er ook zondag weer een bus vol supporters mee en kwam ook nog een groot aantal supporters met eigen vervoer. Het spandoek werd opgehangen en de rookpotten geactiveerd. Vervolgens kwamen de spelers onder luid applaus van de meegereisde supporters het veld op voor het tweede deel van de finale.

De Harlingers begonnen met Pieter Wesseloo in het doel. De defensie werd gevormd door Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Youri Bouma en Jelte Kroes. Op het middenveld waren het Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg. De aanvalslinie bestond uit Jasper de Jong, Stefan Adema en Allard Hoekstra. Hij had een basisplaats, omdat Sander Zeilmaker zijn vakantie al had geboekt en de wedstrijd volgde van onder een parasol in het zonovergoten Griekenland.

 

Dat de thuisploeg niet vol op de verdediging wilde spelen werd al snel duidelijk, want het waren de Wilper Boys die het gevaarlijkst uit de startblokken kwamen. Toch kwam fc Harlingen op voorsprong. Jasper de Jong werd op de middellijn bijna in tweeën geschopt, maar vreemd genoeg vond de niet al te sterk leidende scheidsrechter dit geen reden om een kaart te geven. Gelukkig kon Jasper doorspelen en mocht Arjan Outhuyse de vrije trap nemen. Deze kwam tot bij Stefan Adema die de 0-1 binnen knikte en fc Harlingen in de race hield. Remko Zandberg kreeg een grote kans om de spanning helemaal terug te brengen, maar hij schoot rakelings over het doel. Na ruim een half uur wist de thuisploeg vanuit een vrij trap de 1-1 te maken. Ze zetten nog een paar keer druk, maar de defensieve linie kon veel ballen wegwerken. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Wilper Boys op voorsprong, nadat de bal via de paal terugkwam en de rebound tegen de touwen belandde.

 

In de rust voerde fc Harlingen een dubbele wissel door. Martijn Homminga kwam erin voor Jasper de Jong die toch wat klachten had overgehouden aan de vele overtredingen op hem. Jarno Attema verving Jelte Kroes. Fc Harlingen probeerde er nog wat van te maken, maar het had het geluk ook niet aan haar zijde. Pieter redde echter weer fantastisch op een gevaarlijke poging van de thuisploeg maar het spel werd er van beide kanten niet altijd beter op en dit resulteerde in veel kleine overtredingen die leidde tot irritatie en een nog warrigere fluitende scheidsrechter. Arjan Outhuyse schoot één van de vele vrije trappen recht op de doelman, waarna Remko Zandberg het uit de draai probeerde, maar zag hoe de bal over het doel verdween. Tien minuten voor tijd werd de stand 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. 

 

Fc Harlingen heeft een prima seizoen achter de rug en ondanks dat er nu nog geen promotie inzat zijn ze trots dat ze hun eigen doelstelling bereikt hebben. Het team onder leiding van Steffen Hansma gaat nu eerst de zomerstop tegemoet. In augustus beginnen de voorbereidingen alweer en wie weet wat voor moois het komende seizoen ze brengt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda