Voetbal

Familie Outhuijse domineert op darttoernooi fc Harlingen

Het darttoernooi van fc Harlingen afgelopen zaterdag was een groot succes. Er werden veel spannende dartwedstrijden gespeeld. Zowel bij de jeugd, de vrouwen als bij de senioren was het gezellig druk en werden de pijltjes fanatiek gegooid. Alle finalisten werden met een heuse walk-on gepresenteerd, ‘caller John McDonald’ aka Jarno Attema had zijn stem goed voorbereid (lees gesmeerd) en het publiek leefde intens mee. De spelers werden volop toegezongen door het publiek en dit zorgde voor een fantastische sfeer. 

Jeugd tot en met 15 jaar

De jeugd tot en met 15 jaar beet ’s middags de spits af en Mike Vlieger wist zich als eerste te plaatsen voor de finale. Tegenstander Jesse Smit kwam daarbij en samen namen ze het in een zeer spannend potje tegen elkaar op. Een finale die in eerste instantie gelijk opging maar na een paar spannende pijlen wist Mike de wedstrijd naar zich toe trekken en won. De hoogste finish was voor Jesse Smit. Naast de bekers kregen de deelnemers ook nog een setje dartpijlen, gesponsord door Van der Meulen Speelgoed.

 

Dames en Heren vanaf 16 jaar

Bij de heren senioren moest Theo Brouwer met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen, bij de vrouwen was dit Patricia Teerling. Aan hen de taak om de titel te prolongeren… Een grote opgave bij de senioren zorgde ervoor dat er eerst gestreden werd voor een plekje in de winnaars- of verliezersronde. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars door en werd er volop gestreden voor een plekje in de kwartfinales, halve finales en finales.

 

Winnaarsronde finale

Jeep Outhuijse wist zich als eerste te plaatsen in de finale. Nadat hij Egbert-Jan Panbakker in de kwartfinale en Rob den Breejen in de halve finale wist te verslaan had hij een plekje in de finale veroverd. Zijn tegenstander, Peter Outhuijse, wist in de kwartfinales Jens van Sluis te verslaan. De halve finale speelde Peter tegen de winnaar van vorig jaar, Theo Brouwer. Een spannende strijd die uiteindelijk in het voordeel van Peter eindigde en hiermee had Peter zich geplaatst voor de finale. Met een heuse ‘walk-on’ werden de winnaars door ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ gepresenteerd en schalde ‘One Step’ van Madness en het welbekende ‘Eye Of The Tiger’ door de speakers. Er werd een best of 9 gespeeld. Beide mannen werden toegezongen en aangemoedigd door het publiek, en misschien hebben jullie wel een finale op tv gezien? Nou Ally Palley was er niks bij. In het begin ging het gelijk op maar daarna nam Jeep afstand en won hij uiteindelijk de finale met 5-2.

 

Verliezersronde finale

In de finale verliezersronde verschenen de finalisten Ricardo Wijbenga en Joost Outhuijse. Ricardo wist in de kwartfinale vrij makkelijk te winnen van Sander Zeilmaker en in de halve finale was Klaas Bouma de klos. Joost versloeg Youri Bouma in de kwartfinale en in de halve finale wist Joost vrij gemakkelijk te winnen van Mart Beuker. En ook nu verschenen beide mannen met een walk-on op het strijdtoneel en was ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ nog steeds in the house. In een best of 7 nam Joost de leiding en stond deze niet meer af. Met 2-4 werd Joost de winnaar. Ook had hij eerder die avond de hoogste finish (126) gegooid en deze werd door niemand overtroffen.

 

Einduitslag bij de senioren vanaf 16 jaar

Winnaarsronde: 1. Jeep Outhuijse; 2. Peter Outhuijse

Verliezersronde: 1. Joost Outhuijse; 2. Ricardo Wijbenga

Hoogste finish: Joost Outhuijse

 

De vrouwen

Bij de vrouwen waren de deelneemsters verdeeld in drie poules en de uitslagen in elke poule lagen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk wisten Marleen Bergsma, Corinne Outhuijse-Mier en Janet Smale zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Beste nummer twee werd Patricia Teerling. De eerste halve finale partij tussen Marleen en Corinne bleek enorm spannend maar het was Corinne die haar hoofd koel wist te houden en won met 2-3. De andere halve finale ging tussen Janet en Patricia en met 0-3 wist Patricia zeer overtuigend te winnen.

 

Finale

Ook bij de vrouwenfinalisten schalde de opkomstnummers ‘Jump Around’ en ‘The Winner Takes It All’ door de speakers. Helaas voor Patricia wist Corinne vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen en hiermee werd Corinne de grote winnares. De hoogste uitgooi (72) wist Karin Hoppinga op haar naam te schrijven.

 

Einduitslag bij de vrouwen

1. Corinne Outhuijse; 2. Patricia Teerling

Hoogste finish: Karin Hoppinga.

 

Met tevredenheid blikt de activiteiten commissie terug op een buitengewoon succesvol darttoernooi, waarbij iedereen volop kansen kreeg om zijn of haar darttalent te tonen. Speciale dank gaat uit naar het toegewijde barpersoneel en alle enthousiaste deelnemers. De geslaagde avond smaakt nu al naar meer, en met volle overtuiging kan de activiteiten commissie nu al zeggen: tot volgend jaar!

|Doorsturen

BuienradarAgenda