Sport

Damclub Excelsior

Deze avond werd de voorjaarsvergadering gehouden, de traditionele afsluiting van het afgelopen seizoen. Hierbij werd onder andere de balans opgemaakt van de afgelopen periode, maar ook naar de nabije toekomst gekeken. Met nog zes actieve spelers en zeven leden in de administratie werd besloten om na de zomerperiode op de oude voet door te gaan. De begindatum is normaal gesproken op de eerste dinsdag in september met als start de najaarsvergadering. Dit jaar zou dat iets later kunnen zijn, de definitieve datum zal ruim van te voren bekend worden gemaakt. 

Na ruim 20 minuten vergaderen door de vijf aanwezigen bleef er voldoende tijd over om te dammen. Zoals gebruikelijk bij een oneven aantal spelers werd het een sneldamavond van vijf rondes van elk hoogstens 20 minuten, waarin maximaal 8 punten konden worden gehaald.  

Nadat rond 22 uur de kruitdampen waren opgetrokken was de volgende eindstand een feit: Jan Stelwagen 7 punten; Johan Beuker 6 punten; Klaas Rodenburg 4 punten; Klaas van Keimpema 2 punten; Marco Bekema 1 punt.

De laatste avond van het seizoen was technisch gezien niet de fraaiste. Met slechts eenvoudige combinaties werd regelmatig winnend voordeel behaald in een vroege fase van de partij. Verder kwam in totaal slechts eenmaal een remise voor.

Een greep uit enkele partijen: Jan begon weer eens haastig en zeker tegen Johan is dat niet verstandig. Jan liep daardoor in de opening al een schijf achterstand op. Hij stond echter in tijd voor en in het middenspel kreeg Jan de mogelijkheid om naar dam te combineren. De behaalde dam had een gunstige positie waarna Johan opgaf. 

In de vierde ronde speelde Marco een aardige partij tegen Johan. Dat leek remise te kunnen worden op het eerste gezicht, maar er zat een aardig verborgen zetje in het spel waarbij Johan een winnende combinatie kon uitvoeren. 

Met nog een ronde te gaan waren de uiterste resultaten 0 punten voor Marco en 6 punten voor Jan terwijl ze nog tegen elkaar moesten. Om op Johan voor te blijven die maximaal 6 punten kon halen moest Jan dus minstens remise halen. 

Net als in ronde 1 ging Jan toch weer te vlug van start waarna Marco een 4 om 4 combinatie kon uitvoeren waarbij de hele opgebouwde stand weg was. Na opbouw van een nieuwe, maar ‘explosieve’ stand hadden beide spelers nog twee minuten op de klok, te weinig om alles nog goed door te kunnen rekenen. Jan wilde geen risico meer nemen en bood remise aan. Dat aanbod werd geaccepteerd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda