Sport

Damclub Excelsior

Net als vorige week waren er op dinsdag 2 april vijf aanwezigen, maar nu was Klaas Rodenburg verhinderd. Opnieuw dus een sneldamavond van vijf rondes waarin in totaal maximaal 8 punten konden worden behaald. 

Een groot verschil met vorige week: toen konden we rond 22 uur afsluiten, nu was dat al een half uur eerder. Oorzaak: er werden veel fouten gemaakt in het begin van de partijen waardoor ze eerder ten einde liepen. Eindstand: Jan Stelwagen 7 punten, Johan Beuker 5 punten, Elle van Keimpema 4 punten, 4/5 Klaas van Keimpema 2 punten, 4/5 Marco Bekema 2 punten.

 

Een greep uit de partijen:

Ronde 1: Johan kon tegen Marco al snel enkele schijven winst maken, waardoor de partij snel in het nadeel van Marco eindigde. Klaas kon zich ten koste van een schijf uit een hekstelling bevrijden, maar kort daarna kon Jan de genadeklap toebrengen. 

Ronde 2: Toen Klaas tegen Johan op een schijf achterstand kwam gaf hij op. Waarschijnlijk ook mede omdat Johan zelden een punt laat liggen. Nadat Elle tegen Jan al op een schijf achterstand kwam maakte hij nogmaals een fout waarmee de partij snel ten einde kwam.

Ronde 3: Marco werd al in de opening het slachtoffer van een zetje door Jan waardoor hij twee schijven achter kwam. Toen daar nog een derde schijf aan toegevoegd werd gaf Marco op.  

Ronde 4: De enige langere partij van de avond speelden Johan en Jan met tot in het eindspel beide evenveel schijven. Met elk rond twee minuten op de klok bood Johan remise aan, door Jan geaccepteerd. Nadere beschouwing leerde dat Jan grote kans op winst had, maar hij wilde geen risico’s meer nemen met zo weinig tijd over. 

Ronde 5: De partij van Elle tegen Johan was de opvallendste van de avond. Johan stond een schijf voor toen hij even later een vergissing maakte en daarmee enkele schijven achterstand opliep. Iedere speler heeft zo af en toe een blinde vlek, maar bij Johan is dat tot nu toe nog niet geconstateerd. De opgelopen schade was niet meer te repareren waardoor Elle 2 punten opstreek.

|Doorsturen

BuienradarAgenda