Sport

Damclub Excelsior

Er waren vijf spelers beschikbaar op dinsdag 26 maart zodat er vijf ronden van tien minuten per persoon per partij werden gespeeld met één rustronde. De scores kunnen dan uiteenlopen van 0 tot 8 punten in vier te spelen partijen. 

Rond 22 uur kon de volgende eindstand worden opgemaakt: Jan Stelwagen 7 punten; Klaas van Keimpema 5 punten; Marco Bekema 4 punten; Elle van Keimpema 3 punten; Klaas Rodenburg 1 punt. 

 

Opvallende zaken deze avond: Klaas Rodenburg had zijn avond niet, Klaas van Keimpema was in vorm en Marco worstelde minder met de tijd en ging goed van start. Vanwege de snelle partijen was er weinig tijd om ze te volgen, dus hieronder slechts een greep uit wat wel geregistreerd is. 

 

Uit ronde 1: Marco speelde tegen Elle een goede partij, later in middenspel stond hij twee schijven voor en dat bleek voldoende voor de winst. 

Klaas van Keimpema speelde een goede partij tegen Jan Stelwagen. In het middenspel kwam Jan op één schijf voorsprong. Later kon Jan nog eens combineren voor schijfwinst, maar hij kon niet verhinderen dat Klaas doorbrak naar dam. In een dammeneindspel is het lastig - zeker in korte tijd - voordeel om te zetten in winst, zodat Jan toch een punt aan Klaas moest afstaan. 

Uit ronde 2: Jan en Klaas Rodenburg - af en toe concurrenten - bouwden een interessante stelling op. Toen Klaas een foutieve zet deed kon Jan vernietigend toeslaan, m.a.w. het betekende vrijwel meteen het einde van de partij. In deze ronde speelden ook de gebroeders van Keimpema tegen elkaar. Als Klaas had gewonnen was hij gelijk met Jan geëindigd, maar nu er sprake was van broedermoord van Elle op Klaas ging die vlieger niet op. 

Uit ronde 4: Marco speelde een goede partij tegen Klaas Rodenburg die in remise leek te eindigen, toen beide spelers elk nog minder dan 1 minuut speeltijd ter beschikking hadden in een gelijkwaardige stand met weinig schijven. Op de valreep maakte Klaas echter nog een grote fout waardoor Marco toch 2 punten kon noteren.

Uit ronde 5: In de partij van Marco tegen Klaas van Keimpema kwam Marco op een schijf achterstand, maar zijn stand was beter dan die van Klaas. Marco zag echter geen kans van die situatie te profiteren en toen Klaas later opnieuw schijfwinst maakte was het over en uit. 

 

In theorie zijn er dit seizoen nog vier avonden beschikbaar, waaronder de eindvergadering op 23 april. Vrijwel zeker kan de Rapid voor de zomer niet volledig worden afgerond. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda