Sport

Damclub Excelsior

Ze waren op maximale sterkte met zes man, vanwege het even aantal dus weer een Rapid. Omdat de meeste spelers hun tijd wel nodig hebben duurt het vaak tot tegen tienen voor iedereen is uitgespeeld, ditmaal was het een half uur eerder al afgelopen. Oorzaak: er werden in het begin van de partijen al veel fouten gemaakt, waardoor men al snel in een verloren situatie terechtkwam en opgaf. Bovendien viel op dat er geen enkele remise is voorgekomen. Top of flop dus deze avond.

Ronde 1

Jan Stelwagen – Marco Bekema       2-0

Klaas van Keimpema – Klaas Rodenburg       0-2

Johan Beuker – Elle van Keimpema  2-0

 

Marco plaatste een sterkte voorpost en Jan moest oppassen als hij deze wilde opruimen. Bij de ontwikkeling op de andere vleugel zag Marco echter iets over het hoofd zodat Jan naar dam kon combineren. De mogelijkheden die Marco daarna nog zag waren voor hem aanleiding de handdoek in de ring te gooien. 

De Klazen hadden een opmerkelijke stand op het bord getoverd, die wel wat weg had van een Zwitserse gatenkaas. Een open stand met beperkte tijd levert vroeg of laat vaak vuurwerk op, zo ook deze keer. Met een combinatie sloeg Klaas R vernietigend toe. 

Elle hield het lang vol in een ogenschijnlijke compacte stand, maar in het laatst verkeek hij zich op de combinatiemogelijkheden van Johan. 

 

Ronde 2

Jan Stelwagen – Elle van Keimpema 2-0

Marco Bekema – Klaas Rodenburg   0-2

Johan Beuker – Klaas van Keimpema            2-0

 

Al na drie minuten kon Jan naar dam combineren en na nog enig gesputter gaf Elle op. 

In het middenspel kon Klaas een combinatie uitvoeren waardoor Marco op twee schijven achterstand kwam. Zonder strategische compensatie leidt dit bijna altijd tot verlies. 

Na een rustige start was Klaas in een positie gedwongen waarin hij het niet meer goed kon doen. 

 

Volgende week zijn er zeker twee personen afwezig. Zou daar onverhoopt nog een derde bij komen dan vervalt die avond. Op dinsdag 23 april is de afsluitende vergadering van dit seizoen.      

|Doorsturen

BuienradarAgenda