Sport

Damclub Excelsior

Nadat ze vorige week over moesten slaan waren er dinsdag 5 maart vier spelers beschikbaar en speelden ze volgens afspraak een Rapid van twee rondes.  

Ronde 1:

Johan Beuker – Klaas Rodenburg     2-0

Jan Stelwagen – Klaas van Keimpema           2-0

 

Het leek lang gelijk op te gaan met Johan en Klaas R. In het eindspel kwam er een verrassende combinatie waarbij Johan ten koste van een schijf door kon breken. Met enige vertraging kon Klaas ook doorbreken, maar kwam daarmee een schijf achter. Uiteindelijk ontstond er een lastig dammeneindspel met op het eerste oog remisekansen voor Klaas, maar in de beperkte tijd die overbleef zag Klaas die mogelijkheid niet meer zitten en gaf op. 

 

Al vrij kort na de opening dacht Klaas v K met een combinatie door te breken naar dam, maar hij realiseerde zich niet dat hij te maken had met een lokzet. Nadat Klaas de bijna-doorbraak had uitgevoerd was het de beurt aan Jan om te combineren, waarbij hij op twee schijven voorsprong kwam. Al na ruim tien minuten was het pleit beslecht in het nadeel van Klaas.

 

Ronde 2:

Johan Beuker – Jan Stelwagen         2-0

Klaas Rodenburg – Klaas van Keimpema       1-1

 

De partij tussen Johan en Jan verliep zonder blunders en complicaties en materieel gezien ging alles tot diep in het eindspel gelijk op. Uiteindelijk wist Johan in een 4 om 4 stand Jan vast te spelen.

 

In het middenspel stond Klaas van Keimpema een schijf voor en naarmate de partij vorderde leken zijn winstkansen te groeien. Oppervlakkig vanaf de zijkant gezien volgden er van beide kanten enkele acties die niet te doorzien waren, zeker was wel dat een winstvariant werd gemist. Met minder dan een minuut op de klok van Klaas Rodenburg stelde zijn tegenstander remise voor, dat uiteraard werd geaccepteerd. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda