Sport

Damclub Excelsior

Vorige week waren alle actieve spelers present, helaas waren ditmaal slechts drie spelers beschikbaar. De speelavond verviel daarom, er wordt alleen gedamd als tenminste vier spelers aanwezig zijn. Dat betekent echter niet dat er niets te melden is. Hieronder volgt het klassement van de dubbele Rapidcompetitie tot nu toe met enig commentaar. 

Het rangnummer is op basis van het gemiddelde. Bij hetzelfde gemiddelde staat degene met de meest gespeelde partijen hoger geklasseerd. De drie genoemde cijfers achter iedere persoon zijn achtereenvolgens het aantal gespeelde partijen (inmiddels 8 of 10), het aantal behaalde punten (variërend van 4 tot 18) en het gemiddelde, dat varieert van 0,5 tot 1,8. 

1. Johan Beuker   10; 18; 1,8

2. Klaas Rodenburg          8, 9, 1,1

2. Jan Stelwagen  8; 9; 1,1

4. Klaas van Keimpema     8; 7; 0,9

5. Marco Bekema 10; 5; 0,5

6. Elle van Keimpema       8; 4; 0,5

 

Johan staat op eenzame hoogte bovenaan, hij moest slechts tweemaal remise toestaan en wel tegen Klaas R en Jan. Niet heel erg toevallig, want Jan en Klaas staan gedeeld tweede/derde. Beiden moeten hun laatste beide partijen nog tegen de gebroeders Van Keimpema spelen. Jan voelt duidelijk de hete adem van Klaas. Laatstgenoemde gaat steeds beter met de tijd om terwijl Jan regelmatig iets te snel schuift en daardoor soms net de winst mist. Klaas van K eindigt wel vaker in de middenmoot en Elle zal nog minstens 2 punten moeten halen om Marco voorbij te streven. Dat is nog geen gelopen race omdat zijn tegenstanders Jan en Klaas R zijn, die op hun beurt gebrand zijn op punten in hun onderlinge concurrentiestrijd. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda