Sport

Copini 60+ kaatsen weer los

Afgelopen maandag was het dan weer zo ver, na een lange winterse rustpose mochten de 60+ kaatsers weer los. De mannen die de perken legge mutte waren al vroeg anne gang. Douwe Broersma gebruukt de hasses om de lienen te leggen, Age Tichelaar stamt met sien grote poot de krammen over de lienen om ze vast te zetten en Klaas Kloosterman is oek altied wat vroeger en die kan alles. De opkomst was geweldig ur waren maar liefst 18 man en dat betekende 6 parturen. 

En die mut Douwe dan lotte, dat deed ie samen met Klaas v.d. Hoek. Die had voor de zekerhied maar brood en koffie met nomen want ut kan nog wel us wat lang dure met Douwe. En voor ut spul begon had Douwe nog even sien jaarlijkse speech en attie in vorm is duurt dat oek wel tot een uur of negen. Dat ging echter een stuk korter en kon de partij toch nog mooi op tied beginne. Maar dat ging wel onder oorverdovend concert van de kikkerts die inne sloot lagen te kwaken om ut leven. Ut leek wel alsof alle familie kikkerts uut Harlingen daar inne sloot lagen.

Partuur 1 met Frans Alberda, Douwe Broersma en Kassie v.d. Heide moesten teugen nr. 2 Piet Stellingwerf, Kerst Heida en Wiebe van Dijk. Nou dat wudde een partij waar alles in zat. Ut eerste eerst pakte Alberda c.s. maar toen kwam Van Dijk anne stuit en die gaf Douwe Broersma 3 heineballen voorin, die kon ie in sien vreet wel opvange. Twee sloeg ie wel een week mis en de derde was een spatter en die sloeg ie um zelf met gang op sien oog. En dat oog, lieve mesen, wudde meteen se blauw as potlood (zie foto). Douwe herstelde zich maar ut wudde wel drie eersten geliek. En er leek een kaats voorbij maar Douwe wuu mete en toen bleek dattie lang niet voorbij was. Maar Douwe kreeg toch geliek want Piet Stellingwerf had de bal stiekum een halve meter terug leit, 4 om 3 dus voor Douwe. Ut wudde nog 4 eersten geliek maar toen was ut gebeurd met partuur Stellingwerf, op 5 om 4 en 6-0 viel ut doek. 

 

Partuur 3 Simon de Groot, Jan Kwast en Tommie Zuiderhof moesten teugen nr. 4 Johannes Hinrichs, Geert Zeilmaker en Andries Koornstra. En partuur Kwast was hier duidelijk de sterkste en dat hadden we niet verwacht omdat bij ut andere partuur oek een paar krachtpatsers zaten. Nou lukte ut oek niet al te best met de opslag van Andries Koornstra en kwamen Hinrichs en Zeilmaker in ut perk oek noet goed uut de verf. Ja en dan vrete die Kwast en De Groot die met liefde even op. Nou hadden ze oek een heel goeie steun an Tommie Zuiderhof. Ut eind viel hier op 5 om 1 en 6-6 voor partuur Kwast. 

 

De parturen 5, Henk Bruinsma, Klaas Kloosterman en Teake Koster hadden ut moeilijker teugen nr. 6, Eddy Sjollema, Ysie Brandsma en Geert Voogd. Geert Voogd de winnaar van vorig jaar had duudelijk de vorm nog niet. Ysie Brandsma was na een jaar afwezighied weer terug en was nog steeds ze vuul as een barg. Respect voor Eddy Sjollema want die had net een neie knibbel anmeten kregen en die liep alweer as een hazewien hon. Trouwens as je alle kunstledematen die op ut land liepen bij ulkaar optellen kom je wel op een bedrag van 2,4 miljoen euro wat se inne billug hewwe. Partuur Voogd namen verassend de leiding met 1 om 3 eersten. Dat wudde weer snel rechttrokken tot 3 eersten geliek mede deur takties kaatsen van Bruinsma. Ut volgende eerst pakten Voogd c.s. weer 3 om 4. Maar ja toen begon Sjollema sien heup te piepen, Ysie zakte deur de knibbels en Voogd was inmiddels de kikkerts an ut tellen inne sloot. Partuur Teake Koster liep nou moeiteloos deur naar 5 om 4 en 6-2 en wonnen op die stand. 

 

Volgende week gaan we weer los en iedereen is welkom ut publiek oek natuurlijk.

|Doorsturen

BuienradarAgenda