Sport

Copini 60+ kaatsen

Uitslagen 3 juni, wedstrijd nummer 3. 

Simon de Groot, IJsbrand Brandsma, Wijtze Hempenius - Geert Zeilmaker, Kas van der Heide, Teake Koster      5-1 + 6-2

Simon de Groot sprokkelt aardig wat punten bij mekaar maar dat komt oek omdat ie goeie maten het natuurlijk. Oek nou had ie Ysie Brandsma bij um en die kan opslaan as een wilde. Nou wil ut oek wel us gebeure dat ie de ruuten ur uut slaat bij Harlinga, suuke einden binne ze dan buuten. Maar dat ging nou poerbest met um. Wijtze Hempenius (nee niet die zanger) moest even wenne in ut begin had ie nog gien Skippybal raakt maar dat wudde later steeds beter. Hun teugenstanders die deden ut minder. Kassie v.d. Heide, de winnaar van vorig seizoen, was vanne leg, ut wuu niet. Maar ja ut binne oek sterke benen die de weelde drage kanne. Bij Teake Koster dochten we soms dat ie an eiuszoeken was op ut mooie groen, gele veld. Dus kwam ut op Geert Zeilmaker an maar ja dat wudde een billug werk voor sun jonge. Ut wudde dan oek een makkelijk overwinning voor ut partuur van Simon de Groot met 5 om 1 en 6-2.

 

Henk Bruinsma, Sieds Swart, Andries Koornstra - Piet Hoekstra, Klaas Kloosterman, Wiebe van Dijk    5-3 + 6-4

Ut was summaar een spul voor Henk Bruinsma en sien maten, en dat kwam vooral omdat de mannen sterk kaatsten. Andries Koornstra die benaderd sien topvorm en deed ut op en uut poerbest. Na wat heen en weer gegriem kwamen de mannen van partuur Bruinsma op een 3 om 2 voorsprong. En dat kwam mede deur dat Henk Bruinsma soms hast in een knoop lag om de bal terug te slaan. Sieds Swart had ut nou oek deur en sloeg de ballen op voorinse Van Diek en die had dan oek de gatten inne billug. Piet Hoekstra sloeg sukke einden mis dat sien klauw begon ur van te bloeden. Gelukkig herstelde EHBOer Douwe Broersma ut bloeden binnen een tel. Ut wudde 4 om 3 en Klaas Kloosterman sloeg met de blote han en dat was gien succes dus liepen de mannen uut naar 5 om 3. Op 5 om 3 en 6-4 viel de laatste slag en wonnen de mannen van partuur Bruinsma, Andries Koornstra staat nou verrotte hoog in ut klassement.

 

Johan Zuiderhof, Jan Kwast, Bote Brandsma - Frans Alberda, Douwe Broersma, Thom Zuiderhof         2-5 + 6-6

In deze partij kaatsten de beide broers Johan en Thom Zuiderhof tegen elkaar en begonnen aan de opslag. Het 1e eerst was op 6-6 voor het partuur Alberda van Thom door een buitenslag van Johan, 0-1. Hierna was het de beurt aan partuur Zuiderhof welke op 6-4 het eerst pakte en de stand weer gelijk werd, 1-1. Bote plaatste vervolgens meerdere zitballen met zijn hoge opslag waar het perk met Thom voorin en Douwe achterin in het begin van de partij veel moeite mee hadden en bezorgde partuur Zuiderhof een voorsprong, 2-1. Partuur Alberda kwam beter in de wedstrijd met grotere kaatsen, weinig opslagfouten en een bovenslag van Douwe en Frans. Ondanks dat partuur Zuiderhof ook wel punten scoorde, waren de eersten hierna toch steeds voor partuur Alberda en liepen van een 2-1 achterstand uit naar een 2-5 voorsprong. Op de stand 2-5 + 6-6 eindigde de partij erg sneu voor Jan en zijn maten doordat zijn opslagbal op de zijlijn van het perk viel en dat betekent in de kaatssport nog steeds “de punten kwiet”.

 

Na drie ronden is een kwart van de 60+ competitie gespeeld en bereiden meerdere 60 plussers zich voor op hun deelname aan het Lanenkaatsen. De Copini 60+ kaatscompetitie ligt dan een week stil en gaat weer verder op maandag 17 juni. 

Hierbij de stand van de eerste 5 kaatsers in het voorlopige klassement met Simon de Groot en Andries Koornstra op een gedeelde eerste plaats gevolgd door IJsbrand Brandsma, Frans Alberda en Wiebe van Dijk op een gedeelde tweede plaats.

|Doorsturen

BuienradarAgenda