Sport

Copini 60+ competitiekaatsen

De 4e speelronde begon al om 18.30 uur om een aantal kaatsers in de gelegenheid te stellen naast het maken van een groepsfoto aan de vergadering van het Lanencomité deel te kunnen nemen.

Partuur 1 met Peter Kwast, Geert Zeilmaker en Douwe Broersma kaatste tegen partuur 2 met Simon de Groot, Jan Kwast en Sieds Swart. Douwe stond voorin en hij leek wel een windmolen hij sloeg vanwege de tijdsdruk op alle ballen die op hem afkwamen zonder er op te letten of ze voor of buiten waren. In nog geen 5 minuten kwam dat partuur Peter Kwast op een eerst achterstand te staan, 0-1. Hierna kreeg Douwe eindelijk de hasses urbij en sloeg knappe kaatsen welke vakkundig met Geert aan de opslag wudde behouden en werd het eersten gelijk, 1-1. In het volgende eerst maakte Douwe geen fouten aan de opslag en sloegen Geert en Peter dikke kaatsen op de gevarieerde opslag van Simon en werd het 2-1. Simon kreeg wat meer vat op de snelle opslagballen van Peter waar sien broer Jan voor weg stapte en trokken de stand weer gelijk, 2-2. Het bleef een geliek opgaande partij, waarbij 2 keer op 6 gelijk partuur 1 soms wat fortuinlijk het eerst pakte, 4-2. Met het behouden van dikke kaatsen en sterk tussenspel van Simon (want die is nog se snel as de weerlicht) op slecht uitgeslagen ballen van Douwe wudde de stand weer in evenwicht gebracht, 4-4. Over en weer werden punten behaald en was het jammer dat op de stand 6 gelijk Sieds Swart zijn opslagbal voor was. En dat kwam waarskienlijk deur uut duuken en rollen wattie deen had, ut leek betieden wel een van Bassie en Adriaan uut circus Boltine, ut wudde 5-4 voor partuur Peter Kwast, welke ook het laatste eerst pakten bij een stand van 5-4 + 6-2.

 

Partuur 3 Frans Alberda, Pollie Kwast en Kassie v.d. Heide teugen partuur 4 Eddie Sjollema, Henk Bruinsma en Klaas Kloosterman. Dat wudde een spannende partij met ut nodige vuurwerk, toen Pollie op 2 om 1 voor hun en 6 geliek de kaats voorbij sloeg leek ut een makkie te wudden, 3 om 1. Maar ja die Sjollema het een neie knibbel dus die vloog over ut veld as een jonge hinde, goed gesteund deur de bekeken kaatsende Henk Bruinsma. Bij 3 om 1 en 6 geliek sloeg Alberda de kaats niet voorbij en een zitbal op 6-2 van Sjollema brocht de stand in evenwicht, 3 eersten geliek. Ut volgende eerst verplaatste Pollie ze nou een dan een hoop lucht zukke einden sloeg ie mis, dus kwamen Sjollema c.s. voor met 3 om 4. Op 3 om 4 en 6-6 sloeg Kassie v.d. Heide en klein skietkaatske en die moest Pollie opslaan dus hoppa een koegel en ut was 4 om 4. Ut volgende eerst was weer voor Pollie en sien maten dus was ut 5 om 4. En toen wudde die Alberda oek wakker die had in ut perk alleen maar spatters maar nou anne opslag ging ut best 2 zitballen een voor en ut was 6-2. Maar ut wudde evenzegoed nog 6-6 en sloeg Klaas Kloosterman de kaats voorbij 5 eersten geliek dus. Pollie moest anne stuit gaf een zitbal, een voor nog een zitbal toen sloeg Sjollema sien eigen maat teugen sien billug 6-2. In ut perk miste Kassie een bal 6-4 op die stand wudde de kaats voorbij slagen, einde van een mooie partij.

 

Partuur 5 waren Kerst Heida, Geert Voogd en Andries Koornstra teugen Ysie Brandsma, Wiebe van Dijk en Tommie Zuiderhof. Ysie begon goed en sloeg drekt drie buuten 6-0 dus, maar ja toen ineens had ie ut gevoel en gaf twee zitballen. Ur wudde 2 kleine kaatskes leit en die tikte de uitstekend kaatsende Tommie Zuiderhof voorbij. Toen zakten de teugenstanders even weg hadden een berg missers, ut wudde 0 om 2 en Tommie moest opslaan, hij gaf drie an Geert Voogd voorin, de winnaar van vorig seizoen, die sloeg wel een week mis de volgende was een tusseninse van Tommie, 0-3 dus. De mannen hewwe nou een verzoek plaatst bij de KNKB, at se weer tegen Voogd kaatse at dat dan met een Skippybal mag. Ut wuu maar niet lukke met de mannen en alles zat oek een bitsje teugen. De stand wudde uuteindelijk 0 om 5 en 4-6 en Tommie eindigde wederom met een zitbal. 

 

Volgende week is ur ut Lanenkaatsen en daar gaan we natuurlijk met sien allen naar toe, wij oek dus binne we niet op ut Eendrachtveld.

|Doorsturen

BuienradarAgenda