Sport

Color Guards Hosanna presteren in Almere

De color guards van Hosanna, onder de teamnaam Sky Winterguard, leverden opnieuw een goede prestatie in Almere. In een sterk deelnemersveld in de voorronde dansten ze naar een vierde positie en daarmee dwongen ze een plaats in de finaleronde af. Daarin lukte het niet om het Italiaanse team voorbij te dansen, zodat Sky Winterguard wederom vierde werd.

Maar dat doet absoluut niet af aan de goede prestatie en werd zaterdag de opgaande lijn gecontinueerd. De progressie die het team dit seizoen doormaakt zorgde ervoor dat de druk op de groep in Almere vooraf groter was dan bij de vorige wedstrijd. Even leek het erop dat gestuntel met een attribuut tijdens de uitvoering in de voorronde parten ging spelen, maar de dames pakten na de materiaalpech de draad bijzonder goed op en lieten zich niet uit het veld slaan.

Twee keer wist het Italiaanse team Anima Color Guard uit Gorla Minore, even ten noordwesten van Milaan, de Harlinger dames voor te blijven, zodat een podiumplaats er in de finale net niet inzat. De jury gaf 71,58 punten in de voorronde en 71,79 in de finale aan Sky Winterguard. De volgende wedstrijd is op 11 maart in Leeuwarden. 

Het werd zaterdagavond een latertje en toen bleek de McDonald’s in Lelystad intussen al gesloten te zijn, maar hebben ze niet een reclameboodschap dat ze een muziekvereniging na sluitingstijd er nog inlaten? Juist. De deuren werden speciaal voor ze geopend. Hun slogan klopt dus en daarmee hield de fastfoodketen woord. Hulde! En zo werd een mooie dag ook nog eens gezellig afgesloten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda