Sport

Boulegoed wint met 7-1 tegen Meteoor

Zaterdag 23 maart speelde Boulegoed in Harlingen de laatste competitiewedstrijd tegen Meteoor uit Amsterdam. Veel leden van JBV Boulegoed hadden de moeite genomen om het team te ondersteunen.

Door: Gerrit Hiemstra

 

Na het behaalde kampioenschap vorige week was het team van Boulegoed erop gebrand hun ongeslagen status door te zetten en moest er gewonnen worden tegen de Meteoor.

We begonnen met de drie doubletten. Ruud Warmerdam en Duco Broersma kwamen tot een 9-3 voorsprong waarna de tegenstander goed terugkwam. Gelukkig herpakten Ruud en Duco zich en wisten een keurige 13-10 winst op het scorebord te zetten. Annemarie Rietman en Frans-Jan Hengst konden na een gelijk opgaande partij tot 9-9 de winst niet naar zich toetrekken en een 13-9 nederlaag was het gevolg. Rein Koning en Gerrit Hiemstra lieten de tegenstander na een 8-1 voorsprong terugkomen tot 8-8 maar de partij werd winnend afgesloten met een nipte 13-11 overwinning.

Hierna werden de triplettes gespeeld, het werden twee zinderende partijen. Roelof v.d. Ploeg met Ruud en Duco kwamen met 9-5 voor, hierna kwamen de Amsterdammers goed terug, maar de 13-11 overwinning voor Boelegoed was binnen. Siebrig Kisjes met Rein en Frans-Jan keken tegen een 8-3 achterstand aan maar ze herpakten zich en wonnen met het kleinst mogelijke verschil, 13-12. De tussenstand is dan 4-1 in het voordeel van Boulegoed en is een gelijkspel binnen, maar de Harlingers willen maar een ding en dat is winnen. Frans-Jan en Gerrit waren snel klaar met hun tegenstanders. Door goed te plaatsen en te tireren had de tegenstander geen schijn van kans en een klinkende 13-0 overwinning was een feit. Ook Duco en Roelof maakten korte metten met de tegenstander en een ruime 13-4 overwinning werd behaald. Ruud en Siebrig hadden wat meer moeite met hun opponenten maar wonnen uiteindelijk met een mooie 13-8 score en zo werd de einduitslag een dik verdiende 7-1 overwinning voor de kampioenen van Boulegoed!

Hierna werd het team gefeliciteerd, gehuldigd en beloond met bloemen en een drankje. Het succesvolle seizoen werd afgesloten met een voortreffelijk etentje in het Heerenlogement waar voorzitter Cees Stam nog langs kwam met de felicitaties voor het kampioenschap.

|Doorsturen

BuienradarAgenda