Sport

Boulegoed verplettert Ça Roule

Zaterdag 17 februari werd in Heerhugowaard de negende competitiewedstrijd gespeeld door het NPC team van Boulegoed. Na het ingooien was iedereen aan het terrein gewend, want het terrein dat is bij iedere club toch weer anders.

Door Gerrit Hiemstra

 

De eerste ronde doublettes, Ruud Warmerdam en Duco Broersma begonnen voortvarend aan de dag en wonnen met 13-2. Rein Koning en Gerrit Hiemstra leken de partij uit te maken met 13-0. Echter, bij de 11-0 voorsprong schoot Gerrit de verkeerde boule en was de stand zomaar 11-5. Hierna was het klaar en een 13-5 overwinning was een feit. Roelof v.d. Ploeg met Annemarie Rietman hadden een taaie tegenstander, tot 5-5 ging het gelijk op na 8-5 en 10-5 leek de derde winstpartij zich te voltrekken. De volgende drie mènes kwam de tegenstander terug tot 10-9, hierna 12-9 en het 13e punt was een bizar punt. De tegenstander zou de Harlinger boule wegschieten, raakte de boule van Annemarie en die kwam hierdoor op punt te liggen uitslag 13-9. En de stand 3-0 in het voordeel van Boulegoed. 

Hierna werden de tripletten samengesteld Duco, Roelof met Ruud kenden weinig problemen met hun tegenstanders uitslag 13-4 winst. Dat was wel even anders voor Siebrig Kisjes, Rein en Gerrit. Dit triplette kwam met 10-2 achter te staan, doordat de tegenstanders twee mènes 4 punten pakten. Door goed te overleggen werd er geruild wie eerst zou plaatsen. Het hielp, en puntje voor puntje werd het 10-10 hierna 10-11 en de laatste mène een driepunter waarbij de scheids erbij kwam om te meten, zo dicht lagen de boules bij elkaar, 13-11 een benauwde overwinning. De totaalstand was nu 5-0 en de overwinning een feit. 

Hierna volgden nog drie doublette partijen en kon de maximale score behaald worden, Rein en Gerrit waren snel klaar met hun tegenstanders, 13-2 winst. Duco en Roelof wonnen na een 4-1 achterstand met 13-4. Ook Ruud en Siebrig wisten met 13-4 te winnen en de maximale score de 8-0 overwinning was een feit.

|Doorsturen

BuienradarAgenda