Sport

Boulegoed nog ongeslagen na gelijkspel bij Purmer boules

De spanning zat er goed in afgelopen zaterdag 2 maart tussen de nummer 1 Boulegoed en nummer 2 op de ranglijst de Purmer boules.

Door: Gerrit Hiemstra

 

Het doublette Rein Koning en Gerrit Hiemstra gingen tot 7-7 gelijk op met hun tegenstanders met de punten over en weer. Daarna pakten de Purmer boules 4 punten 11-7 en dan 2 en is de partij verloren, 13-7. Ook Ruud Warmerdam met Duco Broersma kregen geen vat op hun tegenstanders en verloren met 13-5. Roelof v.d. Ploeg en Annemarie Rietman hadden ook een zware partij maar wisten het af te sluiten met een verdienstelijke 13-10 overwinning.

Hierna werden de tripletten gespeeld Roelof, Duco en Ruud begonnen voortvarend aan de partij en wisten het met een mooie 13-5 overwinning te bekronen. Het andere triplette, Siebrig Kisjes, Gerrit en Rein kwamen door een ijzersterk begin maar liefst met 9-0 voor te staan. Helaas hierna kantelde de partij en begonnen de Purmer boules in te lopen, terwijl ook Boulegoed de kans had om het af te maken werd er nipt met 12-13 verloren. De stand was nu 3-2 in het voordeel van de Purmer boules. Hierna moesten er nog drie doublette partijen gespeeld worden. Het team van Boulegoed voelde de steun van de bestuursleden Cees Stam, Karel en Adrie Visser die speciaal in Purmerend aanwezig waren de strijd om de koppositie mee te maken. Rein en Siebrig waren snel klaar met hun tegenstanders en wonnen ruim met 13-4. Roelof en Annemarie speelden tegen het sterkste doublette van de Purmer boules en verloren met 13-6 en werd de tussenstand 4-3 in het voordeel van de thuisploeg. Ruud met Duco kwamen met 8-4 achter te staan, het werd daarna 8-7, 8-9 en haalden met 13-9 een mooie overwinning. Zo werd deze wedstrijd met een dik verdiend 4-4 gelijkspel beëindigd en blijft de koppositie behouden voor Boulegoed.

|Doorsturen

BuienradarAgenda