Sport

Boulegoed kampioen NPC

Afgelopen zaterdag 18 maart behaalde het team van Boulegoed haar lang verwachtte NPC kampioenschap. De ruime 6-2 overwinning tegen de Purmer boules 1 doet vermoeden dat het een gemakkelijke wedstrijd zou zijn maar niks is minder waar. 

Rein Koning en Gerrit Hiemstra kwamen met 4-1 achter. Maar, hierna een 5 punter dan 3 en 2 en nog eens 3 punten en de 13-4 overwinning is een feit. Dit binnen een half uurtje spelen. Maar dat het ook langer kan duren lieten Siebrig Kisjes en Ruud Warmerdam zien. Na een 5-11 achterstand terugkomen uit een bijna geslagen positie, echt geweldig. Bij de stand 9-11 hadden ze met nog vier boules de kans om de partij te beslissen, maar ze pakten 3 punten en stonden voor het eerst voor in de partij. Gelukkig ook het laatste punt werd behaald dus een benauwde 13-11 overwinning was een feit na ruim een uur spelen. Dat het nog langer kan duren bewezen Duco Broersma en Roelof v.d. Ploeg, deze partij duurde een uur en drie kwartier. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwamen de jonkies van Boulegoed via 7-9 dan 11-7 op achterstand maar ze herpakten zich, 11-11, dan weer achter 11-12, weer gelijk 12-12 en dan toch de overwinning over de streep te trekken 13-12. Nu was de stand 3-0 in het voordeel van Boulegoed. Hierna de triplettes Ruud, Roelof en Duco speelden op het moeilijkste deel van het speelveld en kregen hierdoor geen vat op hun tegenstanders, ook het wisselen van plaatsen en schieten had geen effect op het spel en zo verloren ze met 13-4. Annemarie Rietman met Gerrit en Rein behaalden een mooie 13-5 overwinning en zo werd de stand 4-1 in het voordeel van Boulegoed. Van de laatste drie doubletten moest er nog een gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Bij Ruud en Siebrig ging alles mis wat er mis kon gaan en was een 13-2 nederlaag het resultaat. Rein en Gerrit gingen gelijk op. Bij een 8-7 voorsprong en met nog vijf boules en genoeg ruimte om te plaatsen konden zij de wedstrijd in het slot gooien maar het werd 11-7, dan 11-9, hierna pakten ze de laatste twee punten en is het 13-9. De voorlopige stand is nu 5-2 het kampioenschap is binnen. Roelof en Annemarie gingen tot 5-5 puntje voor puntje gelijk op. Dan wil Annemarie wisselen en komt Duco binnen de lijnen en wordt de wedstrijd afgesloten met een mooie 13-7 overwinning en is de uitslag 6-2 in het voordeel van Boulegoed. Dit eindresultaat geeft het kampioenschap nog meer glans.

De vele felicitaties van de spelers van het sportieve team van de Purmer boules 1, supporters uit Purmerend en barpersoneel werden heel erg gewaardeerd door het team van Boulegoed. De dag werd afgesloten in de Men CAVE van Roelof met een drankje en lekkere hapjes van Marjolein.

Aanstaande zaterdag speelt Boulegoed de laatste wedstrijd in Harlingen tegen de Meteoor 3 uit Amsterdam, aanvang 12.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda