Voetbal

Belangen voor beide teams zijn groot

Ze begroeten een oude bekende op het Oostersportpark. In de eerste klasse hebben de ploegen Zeerobben en Balk met regelmaat de degens gekruist. Beiden zijn gedegradeerd en hebben in het begin van de competitie in Balk een draak van een wedstrijd gespeeld, die dan ook terecht met een brilstand eindigde. Het is te hopen, dat in Harlingen uit een ander vaatje wordt getapt, met veel doelpunten, aantrekkelijk spel en dat natuurlijk de drie punten in Harlingen blijven.

Al eerder is besproken, dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen. Bovendien is deze competitie interessant en aantrekkelijk, omdat alleen maar Friese clubs hierin deelnemen. Ook is er een verhoogde spanning onderin de ranglijst. Immers twee teams degraderen rechtstreeks en drie teams spelen een play-off voor behoud van het tweede klasserschap. Zeerobben staat weliswaar boven de grote middenmoot bestaande uit zeven teams, maar wel met slechts 5 punten en één wedstrijd minder gespeeld. Ze kijken nog steeds naar boven, waar de koppositie van Burgum 9 punten los, bijna onaantastbaar lijkt en Stiens als tweede net als Zeebben ook punten morst.

Balk kan zichzelf een grote dienst bewijzen door te winnen, zij komt dan drie punten achter de thuisclub. Zeerobben zal de winst moeten pakken om in ieder geval in de buurt van de koplopers te blijven. Ze verwachten ook vanuit Balk veel belangstelling voor deze cruciale wedstrijd. En zoals altijd worden de groenwitten gesteund door de altijd (ook bij uitwedstrijden) aanwezige trouwe aanhang.

Zaterdag 11 maart, Zeerobben – Balk, aanvang: 15.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda