Voetbal

Alleen maar winnaars tijdens Jan Helvrich Jeugdtoernooi

Afgelopen donderdag 18 mei op Hemelvaartsdag vond voor het eerst sinds drie jaar weer het bekende en goed aangeschreven jeugdtoernooi plaats bij fc Harlingen. De 45e editie gaat dankzij de toernooicommissie van fc Harlingen de geschiedenisboeken in als een van de gezelligste en grootste edities ooit.

Op deze zonnige en drukbezochte dag kwamen ruim 70 teams en in totaal zo’n 1000 voetballer(tje)s en voetbalsters in de categorieën JO8 t/m JO19 en MO13 t/m MO17 naar Harlingen. Teams uit de regio, waaronder Sc Bolsward, SC Berlikum, Sc Franeker, FC Burgum, Sc Terschelling, Leovardia en Zeerobben. Maar ook ver daarbuiten zoals De Foresters uit Heiloo, JVC uit Juliandorp, ASV Arsenal en FC Amsterdam uit Amsterdam, vv Helpman uit Groningen, d’Olde Veste uit Steenwijk.

 

Hele happening

Er werd flink gestreden en bij de meeste wedstrijden werd er volop gescoord. Vele wedstrijden gingen gelijk op maar af en toe was er ook een groot verschil tussen de strijdende teams. Bij een aantal leeftijdscategorieën bleef het tot het einde spannend en moest er zelfs een penaltyreeks aan te pas komen. Sowieso was er voor elke deelnemer een aandenken in de vorm van een vaantje maar als je dan uiteindelijk na afloop het podium op mocht voor de prijsuitreiking, werd dit een hele happening. En de prijzen logen er niet om. Elk teamlid kreeg een medaille omgehangen waarna dé beker overhandigd werd. De sfeer was geweldig op het podium en er is nog nooit zo vaak gejuicht op één dag zoals hier. Wat een plezier bij alle jeugdige deelnemers, maar ook bij de ouders en leiders voor het podium. Fantastisch.

 

Vreugde en verdriet

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking waren er ook een aantal mooie emotionele momenten. Een zichtbaar geëmotioneerde Age Tichelaar mocht bijvoorbeeld zijn eigen ‘Age Tichelaar Beker’ uitreiken. Maar ook dochter Miep liet weten enorm trots te zijn dat haar vaders naam ‘Cees Leyen’ op de beker stond. Haar exacte woorden waren: “Mijn vader zei altijd, zorg dat je plezier houdt in het voetbal en vanuit dat plezier moet je natuurlijk gaan winnen! En dát hebben jullie gedaan!” Verder werd door zoon Dennis de ‘Johan Bouma beker’ uitgereikt, de ‘Koots’ Cup door Ronald ‘Koots’ Brandes, de ‘Jan Helvrich Beker’ door Sven Helvrich en de ‘Twan Metz Bokaal’ door vader René Metz. Deze laatste beker is overigens door winnaar Harkema Opeinde JO15-1 teruggegeven aan ons want zoals de spelers en leiders mooi verwoordde: “Deze beker is hier meer op zijn plaats dan bij ons.” Ontzettend bedankt jongens.

En verder werden de ‘Hans Schouten’ Cup, de ‘Henk Knier’ Beker, de ‘Lenger Seafoods’ Beker, de ‘Moeke ten Wolde’ Beker en de ‘Riekele de Jong Schilderwerken’ Beker uitgewisseld met de winnaars. Het waren stuk voor stuk bijzondere momenten waar vreugde en verdriet op een prachtige manier samengingen.

 

Alle eersteprijswinnaars van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi 2023 zijn:

Categorie JO8 - vv Opende JO8-1

Categorie JO9-1 - LAC Frisia JO9-1

Categorie JO9-2 - Sc Franeker JO9-2

Categorie JO11-1 - Sc Franeker JO11-1

Categorie JO12-1 - Sc Bolsward JO12-1

Categorie JO15-1 - Harkema Opeinde JO15-1

Categorie JO17-1 - St. VVT/ Noordbergum JO17-1

Categorie JO19-1 - Zeerobben JO19

Categorie MO13-1 - MKV’29 MO13-1

Categorie MO15-1 - Sc Bolsward MO15-1

Categorie MO17-1 - Sc Bolsward MO17-1

 

Dankwoord

De toernooicommissie van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi, bestaande uit: Hilko Mulder, Evan van Sertima, Remko Zandberg, Peter Beuker en Ingrid Hoekstra, kunnen trots terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Zij willen dan ook bij deze alle vrijwilligers (kantinepersoneel schoonmaak, veldonderhoud, media, scheidsrechters, scouts, parkeerhulpen, omroepster, sponsoren) en vrienden van fc Harlingen ontzettend bedanken voor hun bijdrage aan dit toernooi.

En natuurlijk bedankt ook heel fc Harlingen de toernooicommissie voor het neerzetten van zo’n groots eendaags-toernooi. Er waren vele positieve reacties van de deelnemende teams, staf, spelers en publiek die dag en zelfs nu nog stromen de bedankjes nog binnen. Op naar volgend jaar. Dan wordt de 46e editie gehouden op donderdag 9 mei 2024.

|Doorsturen

BuienradarAgenda