Nieuws

Zo’n stukje van Marten Blom: Jamjam no paniki – by Mart. (3 pers.)

Jamjam no paniki – by Mart. (3 pers.)

Ingrediënten:

Soyasaus

Vloeibare bakboter

1 vega kipschnitzel of runderreepjes

1 limoentje

1 rode paprika

¼ broccoli

1 bakje ajam paniki boemboe (te heet? ½ bakje)

5 champignons

9 radijsjes

Snij de paprika, broccoli en champignons klein. Hou de broccoli apart. Doe de andere groente bij elkaar in een kom.

Snij de vegakip in stukken van 4x4 cm (bij runderreepjes: laat die met rust)

Snij de radijsjes in vieren en leg voor iedereen 3 radijsjes apart in een kommetje om de mond te blussen.

Koekepan op 8 aan. Vloeibare bakboter erin en als dat vloeit, vega of vlees erin. Drie minuten op 8, daarna 3 minuten op 4. In geval van runderreepjes drie minuten op 9, dan hooguit nog 2 minuten op 3. Scheutje soyasaus erbij.

Wok aan op 9. Vloeibare bakboter erin, wachten tot het vloeit - broccoli erin. Half limoentje uitknijpen over broccoli, andere helft over champignons en paprika. Broccoli 3 minuten op 9, dan groenten uit kom erbij. Nu snel bakje (of half bakje) ajam paniki en een half kopje water erbij. Als een dolle alles door elkaar blijven roeren en roepen dat het klaar is.

Jamjam en vega of vlees naast elkaar opdienen. Radijs in kommetje erbij.

Jamjam is het lekkerst als het kort en heet gewokt is. Niet verlept en doorgebakken. Dus daarom dat voortijdig roepen dat het klaar is; het moet dampend op je bord landen.

Jamjam, no ziekie! (Genieten, niet sjanteren!)

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda