Nieuws

Wisseling autobrug veerhaven Harlingen

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 9 december 2022 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats op het terrein van de veerhaven in Harlingen. De autobrug van de afmeerlocatie van de veerboot naar Terschelling wordt vervangen door een tijdelijke autobrug.

De huidige autobrug gaat voor onderhoud naar de werkplaats, en wordt voor 6 tot 7 maanden vervangen door de tijdelijke autobrug. De brugwissel vindt plaats vanaf de wal en heeft geen gevolgen voor de dienstregeling van Rederij Doeksen. Ook veroorzaakt deze wissel geen hinder voor de plezier- en beroepsvaart.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Harlingen en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

De werkzaamheden aan de veerhaven in Harlingen zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde belangrijke onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur.

Er wordt tot medio 2024 in fases gewertk aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Door de renovatie en onderhoud zorgt Rijkswaterstaat voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.

|Doorsturen

BuienradarAgenda