Nieuws

Wat is belangrijk als je een container gaat huren?

Tijdens een verbouwing, verhuizing, renovatie, grote schoonmaak of het leegruimen van een woning krijg je te maken met ontzettend veel afval en puin. Nu kun je dit zelf naar de afvalstort brengen, maar dit kost tijd én moeite. Zo zul je wellicht een aanhanger moeten huren om al het afval te vervoeren. Om nog maar te zwijgen over het in- en uitladen van al het afval!

De ideale oplossing? Dat is het huren van een container. Zo gooi je het afval voor de voordeur weg én wordt de container opgehaald wanneer jij dat wilt. Wij vertellen je wat belangrijk is als je een container gaat huren.

 

Wat voor afval heb je?

Een afvalcontainer huren begint met het uitkiezen van het juiste soort container. Dit is afhankelijk van de klus en het type afval dat je zult hebben. Er bestaan verschillende soorten containers bijvoorbeeld voor grofvuil, groenafval, puin, bouwafval en hout. Twijfel je over welke container het meest geschikt is? Maak dan gebruik van een online keuzehulp of neem contact op met het verhuurbedrijf. De klantenservice kan je precies vertellen welk afval in welke container gaat.

 

Welk formaat container heb je nodig?

Er zijn containers te huur van 3m3 tot 40m3. Welk formaat afvalcontainer je nodig hebt is wederom afhankelijk van de klus. Zo is tijdens een grote schoonmaak een container van 3m3 wellicht ruim genoeg, terwijl je tijdens een grote verbouwing meerdere containers van 40m3 zult moeten huren. Vraag eventueel advies aan het verhuurbedrijf of de aannemer als je meer informatie wilt over de verschillende formaten.

 

Wat is inbegrepen in de prijs?

Als je op zoek gaat naar een verhuurbedrijf, ben je misschien geneigd om met de goedkoopste aanbieder in zee te gaan. Dit is echter niet altijd verstandig. Zo moet je goed kijken wat er allemaal inbegrepen is in de prijs. Sommige verhuurbedrijven adverteren met lage prijzen, maar rekenen extra kosten voor het transport, BTW en milieutoeslagen. De uiteindelijke prijs kan hierdoor alsnog een stuk hoger uitvallen dan je van te voren had berekend.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Tot slot is het van belang om op de voorwaarden te letten. Hoe snel wordt de container geplaatst en hoelang mag hij blijven staan? Is de klantenservice goed bereikbaar en kan de container ook eerder worden opgehaald? Vergelijk eventueel meerdere aanbieders en hun prijzen en voorwaarden. Online reviews geven een goed beeld van de klantvriendelijkheid, service en betrouwbaarheid van een aanbieder.

|Doorsturen

BuienradarAgenda