Nieuws

Wat heeft een hobbyruimte of atelier zoal nodig?

Het is de ruimte in huis waar je je graag terugtrekt om creatief bezig te zijn. Er mag rommel gemaakt worden, knoeien met verf, snippers of lijm is nooit een probleem. Je werkt er tevens thuis. Kortom: de hobbykamer, thuiskantoor of atelier is een zegen. Hoe richt je hem in? 

Verwarming en verkoeling in één

Als je 's winters aan de slag gaat, wil je de ruimte snel verwarmen. 's Zomers is het zaak dat er voor de nodige koelte wordt gezorgd. Dit los je simpel op met een ventilatorkachel die beide taken vervult in kleinere ruimtes zoals deze. Ook in je schuur of garage komt het apparaat van pas. Op online woonwarenhuis Heuts.nl zie je wat voor opties er allemaal zijn, alsmede andere apparaten die de klimaatbeheersing in huis op zich nemen. 

 

De onmisbare werkbank

Een stevige, houten werkbank is het tweede onmisbare item. Hier kan een computer op staan, een tafelschildersezel, een bankschroef, kortom alles wat je nodig hebt om jouw hobby of werk te bedrijven. Idealiter bestrijkt de werkbank de volledige breedte van het vertrek. Dat staat rustig en je hebt dan alle bewegingsruimte. Wie een beetje handig is, heeft de werkbank zo gerealiseerd. Wat heb je nodig om deze in elkaar te zetten? Niet veel:

  • De werkbank zelf: houten platen van 60 cm breed en zo lang als nodig
  • Balken van 7 x 7 cm als staanders
  • Schroeven, pluggen en metalen hoekstukjes om het geheel aan vloer en muur te bevestigen

 

Lichtinval en verlichting

Overdag komt je werklicht kosteloos van buiten als je ramen groot genoeg zijn. Meer licht nodig of graag 's avonds in de weer? Op het al genoemde Heuts.nl vind je allerlei soorten verlichting om fijn te kunnen werken op welk tijdstip dan ook. 

 

Koffiehoekje?

Wie veel uurtjes in zijn atelier doorbrengt, maakt deze steeds comfortabeler. Zeker als het tevens dienst doet als kantoor. Geen gek idee, gezien het massale thuiswerken. Denk dus aan een koffiehoekje en gun jezelf de luxe van een bakkie binnen handbereik. 

 

Muziek en gebabbel terwijl je werkt

Een hobby wordt nog rustgevender met het gebabbel van dj's, een muziekje, of een combinatie van die twee. Dat kan via de smartphone, maar misschien leg je die juist liever weg als je aan het knutselen, schilderen of timmeren bent. Koop in een kringloopwinkel een tweedehands transistorradio en stem hem af op je favoriete station. Zo wordt deze ruimte nog gezelliger. Het journaal vertelt je elk uur hoe laat het is. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda