Nieuws

Vierde editie Brouwdok Challenge

De vierde editie van de Brouwdok Challenge wordt dit jaar gehouden op zondag 3 september. De start van deze zeilwedstrijd voor eenmanszeilbootjes is om 11.00 uur op het Harlinger strand. De koers zal richting Kornwerderzand zijn, de lengte van de wedstrijdbaan hangt af van windkracht en -sterkte.

Moment voor de start in 2022.

Er wordt buiten de geul van vaargeul Boontjes gezeild en omdat er twee uur vóór hoogwater gestart wordt, is het altijd spannend wie de beste tactiek heeft, maar ook wie de beste zeilkunstjes beheerst. Vlak langs de dijk is de stroming het minst, maar daar is het ook ondiep en dus lastig om een zwaard te steken. Of toch gewoon de kortste route kiezen? Bij het palaver om 9:30 uur op de dijk zullen de beste opties bekeken worden.

Dit jaar hebben zich enkele Splashes aangemeld, een Laser, een Contender en twee Sunfishes. Ook zeilen dit jaar een paar jeugdzeilers via Watersportvereniging Makkum mee. Deze vereniging komt met een aantal Ribs (gemotoriseerde rubberboten) om voor de veiligheid langs het wedstrijdveld te zorgen. Iedereen met een eenpersoons zeilbootje mag meezeilen, inschrijven kan via steefhook@me.com.

|Doorsturen

BuienradarAgenda