Nieuws

Veel lopers verwacht op nieuw parcours Visserijdagenloop

Op woensdag 30 augustus organiseert SV Friesland voor de 36e keer de Visserijdagenloop, met start en finish bij fc Harlingen aan de Vierkantsdijk. Anita en Jan van der Wal hebben voor dit jaar een nieuw parcours uitgezet via Kimswerd, Arum, Achlum en over rustige landwegen.

Mede daardoor wordt er dit jaar een recordaantal deelnemers verwacht. Om 19.00 uur wordt er gezamenlijk gestart en onderweg zijn er verkeersregelaars. De deelnemers hebben de keus uit drie afstanden, te weten 5, 10 of 16 km.

Start en finish zijn gepland dicht bij de kantine van de fc Harlingen (Oosterparkweg 8). Hier is ook de eindverzorging en wordt de lopers warme bouillon en een flesje bronwater en een banaan aangeboden door Jumbo Harlingen en spekjes van Frisia.

Onderweg zijn er twee waterposten. Bij de finish staan ook marathonklokken en worden de nummers en tijden handmatig genoteerd voor de uitslagenlijst die meteen op www.svfriesland.nl/uitslagen komt te staan.

Inschrijven kan tot er met woensdagmorgen op www.svfriesland.nl/evenementen.nl en voor de start (vanaf 17.30 uur) in de kantine van fc Harlingen. Wie een medaille wil kan die bij de aanmelding bestellen en deze wordt na de finish uitgereikt. Waardevolle spullen worden in bewaring genomen, verkleden en douchen kan bij fc Harlingen.

Benieuwd naar de routes?

Kijk voor de 5 km op https://afstandmeten.nl/index.php?id=3468350,

Voor de 10 op https://afstandmeten.nl/index.php?id=3468465

En voor de 16 km op https://afstandmeten.nl/index.php?id=3468470

|Doorsturen

BuienradarAgenda