Nieuws

Supplementen gebruiken voor een gezonder lichaam? 6 tips!

In de zoektocht naar een gezonder en sterker lichaam worden voedingssupplementen een steeds populairdere aanvulling op ons dagelijkse dieet. Het is belangrijk om voedingsstoffen te halen uit voedingsmiddelen, maar supplementen kunnen een waardevolle rol spelen in het ondersteunen van je algehele gezondheid. Dit zijn zes tips over hoe voedingssupplementen kunnen bijdragen aan een gezonder en sterker lichaam.

1. Voor aanvulling van voedingsstoffen

In onze drukke levens is het soms een uitdaging om alle benodigde voedingsstoffen uit voeding te halen, want voor het bereiken van een gezonde, voedzame maaltijd is niet altijd tijd. Voedingssupplementen bieden een handige manier om eventuele tekorten aan te vullen. Of het nu gaat om vitaminen, mineralen, eiwitten of essentiële vetzuren, voedingssupplementen kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

2. Het verbeteren van je sportprestaties

Sport je regelmatig? Of het nu gaat om duurtraining of spieropbouw: sportsupplementen kunnen een waardevolle rol spelen in het verbeteren van je sportprestaties. Supplementen zoals eiwitpoeders en creatine kunnen helpen bij spierherstel, het vergroten van uithoudingsvermogen en het bevorderen van spiergroei.

 

3. Ondersteuning van je immuunsysteem

Een gezond immuunsysteem is onmisbaar voor het afweren van ziekten en het behouden van algemene gezondheid. Voedingssupplementen, zoals vitamine C, vitamine D en zink, kunnen het immuunsysteem ondersteunen en de weerstand tegen infecties versterken. Vooral in tijden van stress of seizoensveranderingen kunnen supplementen een extra boost aan het immuunsysteem geven.

 

4. Gezondere huid, haar en nagels

Veel mensen streven naar een gezonde en stralende huid, glanzend haar en sterke nagels. Voedingssupplementen zoals collageen, biotine en omega-3 vetzuren kunnen bijdragen aan het bevorderen van een gezonde huid, het versterken van haar en nagels, en het verminderen van tekenen van veroudering. Sommige van deze stoffen halen we al uit onze voeding, maar andere krijgen we te weinig binnen door ons hedendaagse voedingspatroon. Het advies is bijvoorbeeld om minimaal een keer per week vette vis te eten, zoals tonijn of zalm, maar er zijn maar weinig mensen die dat daadwerkelijk doen. Hierdoor missen we een belangrijke bron van omega-3 vetzuren, waardoor supplementen een essentiële toevoeging kunnen worden.

 

5. Verdiep je in de mogelijkheden

Wil je voedingssupplementen gaan gebruiken? Dan kan het nog best lastig zijn om de juiste te kiezen. Daarbij is het van belang om eerst te bedenken om welke reden je de supplementen wilt gebruiken. Wil je meer gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen, meer spieren kweken, een gezondere uitstraling krijgen, of ga je voor een combinatie? Aan de hand van jouw doelen kun je beter besluiten welke optie het beste bij jouw situatie bij je past. De volgende stap is om uit te zoeken welke supplementen daar het best op aansluiten. Zo kun je vooraf een inschatting maken van mogelijkheden en kosten en weet je van begin af aan waar je aan toe bent.

 

6. Laat je inspireren door anderen!

Op zoek naar inspirerende voorbeelden? Bekijk dan eens de website van Dutch Giant Nutrition. Dit is de onderneming van Dutch Giant Olivier Richters. Grote kans trouwens dat die naam je bekend voorkomt: onlangs speelde hij nog in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Met zijn brede postuur en lengte van maar liefst 2,18 meter is hij een indrukwekkende verschijning, maar dat was in het verleden anders. Zelf zegt hij daarover: “Ik was erg onzeker over mijn lichaam, het was niet in verhouding. Met een gewicht van 80 kg op 2,18 m was gewoon te mager. De spiegel maakte me verdrietig.” Hij heeft jarenlang gewerkt aan het krijgen van de juiste verhoudingen, door intensief te sporten en de juiste voedingssupplementen te gebruiken. De door hem opgedane kennis op dit gebied heeft hij gebruikt voor zijn eigen lijn met supplementen. En door zijn levensverhaal is hij een inspirerend voorbeeld voor anderen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda