Nieuws

Stadstuin Harlingen organiseert een fotowedstrijd in de stadstuin

Stadstuin Harlingen en Fotoclub Kimswerd organiseren zondag 23 juni tussen 14.00 en 17.00 uur een fotowedstrijd in de stadstuin aan de Kimswerderweg. Leden van de fotoclub zijn aanwezig om uitleg te geven en staan klaar om desgewenst deelnemers met minder ervaring te begeleiden bij het maken van foto’s.  En er worden drankjes en hapjes geserveerd.

De Stadstuin langs de Kimswerderweg, ter hoogte van het viaduct bij de N31, is voor alle Harlingers die in samenwerkingsverband een fijne plek willen creëren om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring over natuur en tuinonderhoud willen uitwisselen. In deze prachtige Stadstuin ontwikkelen mensen sinds juni 2020 met veel plezier de ecologische tuin. Ze komen er om als vrijwilliger te werken of gewoon om te genieten.

De maand juni is bij uitstek een maand waarin de tuin na de winter en het voorjaar is uitgegroeid. Veel van de planten staan in bloei. Juni is een maand waarin moet worden gesnoeid en waarin veel aan onderhoud moet worden gedaan, planten moeten worden geschermd tegen overheersing van gras of onkruid. De Brink is de plek waar de Stadstuin allerlei activiteiten organiseert. Het doel hiervan is om wat zich in de tuin afspeelt onder de aandacht van de Harlingers te brengen.

Deelname aan de fotowedstrijd is mogelijk met digitale fotocamera, maar ook met smartphone. Er zijn drie onderwerpcategorieën. 1) Macro, close-up foto’s van bloemen of van beestjes; 2) Actiefoto’s, mensen aan het werk e n 3) Landschap, de tuin of delen van de tuin. Een deelnemer mag deelnemen met maximaal één foto per categorie.
Er is een jury samengesteld door Fotoclub Kimswerd en Kunstcollectief Harlingen. De jury gaat beoordelen op scherpte, compositie en belichting/kleuren. De foto’s kunnen in digitale vorm worden ingeleverd tot uiterlijk 30 juni 2024. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een evenement op 14 juli in de Stadstuin. De winnende foto’s zullen aandacht krijgen in een persbericht en worden vermeld op de website Stadstuinharlingen.nl. Aanmelden of nadere informatie via info@stadstuinharlingen.nl. Contact met Fotoclub Kimswerd via fotoclubkimswerd@mail.com.

|Doorsturen

BuienradarAgenda